Πώς να φτιάξετε λαχταριστό ρυζόγαλο

Load more
Ένα από τα επιδόρπια που τρώγαμε μικροί ήταν το ρυζόγαλο. Παρά το ότι ακούγεται αρκετά «παλιομοδίτικο» και δεν έχει μέσα σοκολάτα, πολλά παιδιά το τρώνε ακόμα και σήμερα, και μάλιστα δείχνουν να το απολαμβάνουν! Αν και δεν είναι δύσκολο στην προετοιμασία του, κάποια μικρά μυστικά μπορούν να το κάνουν ακόμα πιο λαχταριστό. Δείτε την πιο εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει τα παιδιά αλλά και εσάς.

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 4 μερίδες)

1 ¼ φλιτζάνι νερό

¾ φλιτζανιού ρύζι

2,5 φλιτζάνια γάλα (κατά προτίμηση όχι χαμηλών λιπαρών)

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

3,5 κουταλάκια του γλυκού καλαμποκάλευρο

3 κρόκους αυγών

Κανέλα

Πώς θα το φτιάξετε

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το νερό και το ρύζι. Περιμένετε μέχρι να βράσει, έπειτα χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Σε ένα άλλο σκεύος, ζεσταίνετε το γάλα και μετά το ρίχνετε μέσα στο ρύζι. Προσθέτετε τη μισή ζάχαρη, σκεπάζετε την κατσαρόλα και το αφήνετε να «δέσει» για είκοσι λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.



Σε ένα μικρό μπολ, διαλύετε το καλαμποκάλευρο με δύο κουταλάκια του γλυκού νερό και έπειτα το ρίχνετε στο ρύζι.

Συνεχίζετε να ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Έπειτα, απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, και το αφήνετε να «ξεκουραστεί» για δέκα λεπτά, ενώ το αφήνετε καλυμμένο.



Στο μεταξύ, «χτυπάτε» τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και τους ρίχνετε στο υπόλοιπο μίγμα. Παράλληλα, ανακατεύετε μέχρι οι κρόκοι να «δέσουν» καλά με το ρύζι.



Σερβίρετε όσο είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με κανέλα!

Τα μυστικά για ένα τέλειο ρυζόγαλο!



Το ιδανικό ρύζι είναι το γλασέ. Κάποιοι προτιμούν το καρολίνα, όμως δεν θα δώσει τόσο κρεμώδη υφή στο επιδόρπιό σας.

Το γάλα μπορεί να αντικατασταθεί με κρέμα, αν προτιμάτε το ρυζόγαλο να είναι πιο παχύρευστο και κολλώδες.

Καθόλη τη διάρκεια, προτιμήστε να σιγοβράζετε το ρυζόγαλο γιατί η υψηλή φωτιά μπορεί να κάνει το ρύζι κολλώδες και έτσι να πάει χαμένη όλη η προσπάθειά σας!

Αν δεν το σερβίρετε ζεστό, το ρυζόγαλο θα σχηματίσει μια κρούστα. Για να την αποφύγετε, μπορείτε να εφαρμόσετε το εξής κόλπο: γεμίζετε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια και στη συνέχεια τοποθετείτε μέσα ένα μικρότερο μπολ, στο οποίο θα μεταφέρετε το ρυζόγαλο. Ανακατέψτε μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια σερβίρετε σε μικρά ατομικά μπολάκια που θα φυλάξετε στο ψυγείο.

Προαιρετικά, στο δεύτερο βήμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι, για περισσότερο άρωμα.

*Οι φωτογραφίες και η συνταγή προέρχονται από το flotitmus.blogspot.gr.

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων