4 εύκολα και... γιορτινά ορεκτικά για τις μέρες που έχετε καλεσμένους

Load more
Τις μέρες των γιορτών τα τραπέζια... δίνουν και παίρνουν. Για να μην καταλήξετε να σερβίρετε τα κλασικά ορεκτικά, όπως τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια- που τονίζουμε ότι μας αρέσουν αλλά τέτοιες μέρες δεν ταιριάζουν στο γιορτινό τραπέζι- δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τον πιο νόστιμο πρόλογο για το κυρίως γεύμα, προϊδεάζοντας τους καλεσμένους ότι καλό ακολουθεί...

Πιτσάκια-χριστουγεννιάτικες μπότες

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 12 πιτσάκια)

1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για πίτσα

¼ φλιτζανιού σος για πίτσα ή σάλτσα τομάτας που θα φτιάξετε εσείς

¼ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα

2 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού

Τι πρέπει να κάνετε

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, απλώστε τη ζύμη σε μια επιφάνεια και σχηματίστε 12 χριστουγεννιάτικες μπότες με τα ειδικά κουπ πατ. Μεταφέρετε τις μπότες σε ένα ταψί με ανιτκολλητικό χαρτί και αφήστε τις να ψηθούν για 8 λεπτά.

Αφού τις βγάλετε απ’ τον φούρνο, απλώστε τη σος και στο πάνω μέρος της κάθε μπότας βάλτε την τριμμένη μοτσαρέλα. Ξαναβάλτε τις στον φούρνο για ακόμα 4-6 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με τα φύλλα βασιλικού και μετά σερβίρετε.

Πηγή: pillsbury.com

Χριστουγεννιάτικα καναπεδάκια

Τι θα χρειαστείτε

Ψωμί για τοστ

Οποιοδήποτε τυρί κρέμα της επιλογής σας

Αγγουράκι κομμένο σε λωρίδες

Πράσο κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια

Τι πρέπει να κάνετε

Για κάθε σάντουιτς, θα πρέπει να ψήσετε ελαφρά δύο φέτες ψωμί του τοστ. Στη συνέχεια, κόψτε την πρώτη φέτα σε σχήμα αστεριού, απλώστε το τυρί στο κέντρο της και προσθέστε τα αγγουράκια. Έπειτα, κάντε το ίδιο ακριβώς με τη φέτα που θα μπει από πάνω αλλά κόψτε ένα ακόμη μικρότερο αστέρι στο κέντρο της, έτσι ώστε να φαίνεται η γέμιση του τοστ αφού το σκεπάσετε. αν δεν το 'χετε με το κόψιμο, τα χριστουγεννιάτικα κουπ- πατ με σχήμα αστεριού θα σας βοηθήσουν. Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε και για τα καναπεδάκια που θα βάλετε πράσο.

Είναι αυτονόητο ότι μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε τα υλικά της αρεσκείας σας. Ενδεικτικά, τα καρότα, οι πιπεριές και ο σολωμός είναι πολύ καλές επιλογές.

Πηγή: intheplayroom.co.uk

Χρωματιστές τυρομπουκίτσες

Τι θα χρειαστείτε (υλικά για 12-15 μπουκίτσες)

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

230 γραμμάρια τυρί κρέμα

2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

1/8 κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σος

1/8 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σος

Λίγο πιπέρι

¼ φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ

Για το γαρνίρισμα

1/3 φλιτζανιού αποξηραμένα κράνμπερις

1/3 φλιτζανιού ξηροί καρποί (αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια)

1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι ή βασιλικό

12-15 στικ πρέτζελ (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

Σε ένα μπολ, αναμίξτε το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τον χυμό λεμονιού, τις δύο σος και το πιπέρι. Χτυπήστε τα με το πιρούνι ή με το μίξερ χειρός μέχρι να ανακατευτούν καλά. Στο τέλος, προσθέστε και το τσένταρ.

Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, χωρίστε το μίγμα σε 12-15 μπαλάκια και αφού τελειώσετε, αφήστε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά ή και περισσότερο αν τα θέλετε πιο σφιχτά. Πριν τα σερβίρετε, γαρνίρετε με τα κράνμπερις, το βασιλικό ή το κρεμμύδι και τους ξηρούς καρπούς. Στο τέλος, βάλτε πάνω τους ένα στικ πρέτζελ ή μια οδοντογλυφίδα και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή: tastesbetterfromscratch.com

Σπανακόπιτα δεντράκι

Τι θα χρειαστείτε

2 φύλλα για πίτσα

340 γραμμάρια φύλλα σπανάκι (που θα πρέπει να έχει αποψυχθεί αν είναι κατεψυγμένο)

170 γραμμάρια τυρί κρέμα

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

¼ κουταλάκι του γλυκού τσίλι ή πάπρικα (προαιρετικά)

1 φλιτζάνι  μοτσαρέλα ή τσένταρ

½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

¼ κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη (προαιρετικά)

Τι πρέπει να κάνετε

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ανακατέψτε σε ένα μπολ το σπανάκι και το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, το κρεμμύδι σε σκόνη και το τσίλι ή την πάπρικα και ανακατέψτε καλά.

Για να δώσετε στην πίτα το σχήμα του δέντρου, κόψτε το ένα φύλλο σε τριγωνικό σχήμα και μετά απλώστε πάνω το μίγμα με το σπανάκι και το τσένταρ. Καλύψτε την πίτα με ένα ακόμη φύλλο σε σχήμα αστεριού, χαράξτε το με έναν κόφτη και κάντε μικρά ρολάκια για να σχηματίσετε τα κλαδιά του δέντρου.

Αν μπερδευτήκατε, στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ακριβώς τον τρόπο:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fitsalwaysautumn%2Fvideos%2F1769896469718543%2F&show_text=0&width=560



Αφήστε το δέντρο να ψηθεί για 20-25 λεπτά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τέλος, λιώστε το βούτυρο και πασπαλίστε το από πάνω με μια σπάτουλα.

Πηγή: itsalwaysautumn.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων