Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμη σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο!

Load more
Μία από τις πιο αγαπημένες πίτες μικρών και μεγάλων είναι η σπανακόπιτα! Ποιος μπορεί να αντισταθεί σ΄ένα ζουμερό κομμάτι με τη φέτα να λιώνει στο στόμα; Κανείς! Γι' αυτό λοιπόν φορέστε την ποδιά σας, διαβάστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε την πιο νόστιμη σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο.

Τι θα χρειαστείτε

Για το φύλλο

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κούπα νερό

Για τη γέμιση

1 κιλό σπανάκι

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι μαϊντανό

350 γραμμάρια φέτα

2 αυγά

Αλατοπίπερο (σε αρκετή ποσότητα)

Λίγο ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το φύλλο, εκτός από την κούπα με το νερό. Στη συνέχεια, το προσθέτουμε λίγο-λίγο και ανακατατεύουμε μέχρι να φτιάξουμε τη ζύμη μας. Φροντίζουμε ώστε να ξεκολλάει εύκολα από τα χέρια μας, πριν την αφήσουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 2ο

Μόλις ετοιμαστεί η ζύμη, την χωρίζουμεσε δυο μέρη. Το κάτω φύλλο πρέπει να είναι παραπάνω από το πάνω φύλλο. Αφού αλευρώσουμε τον παγκο μας «ανοίγουμε» τα φύλλα μας.

Βήμα 3ο

Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και έπειτα, το καθαρίζουμε. Στο multi βάζουμε το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και λίγο ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.

Βήμα 4ο
 
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το μείγμα με τον μαϊντανό και το τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Στην συνέχεια, βάζουμε το σπανάκι αφού το αλατοπιπερώσουμε και στην ανακατεύουμε, ώσπου να μαραθεί. Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα υγρά απ' το σπανάκι.

Βήμα 5ο

Σ' ένα σκεύος κόβουμε τη φέρα σε κομματάκια μ' ένα μαχαίρι και τη θρυμματίζουμε με τα χέρια μας. Σ' ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, και το προσθέτουμε στη φέτα πριν αλατοπιπερώσουμε το μείγμα ελάχιστα.Έπειτα, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. 

Βήμα 6ο

Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το κάτω φύλλο. Προσθέτουμε τη γέμισή μας, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφη σε πάχος σ' όλο το σκεύος. Σκεπάζουμε με το πάνω φύλλο και τα ενώνουμε μεταξύ τους, διπλώνοντας τις άκρες των κομματιών που περισσεύουν προς τη μέσα πλευρά του ταψιού.

Βήμα 7ο

Πριν ψήσουμε την σπανακόπιτα, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και την τρυπάμε μ' ένα πιρούνι στην επιφάνειά της ώστε να μην φουσκώσει. Τέλος, την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.  

Πηγή: cookpad.com

 

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων