«Τα παιδιά μου νόμιζαν ότι έτρωγαν burger, ενώ έτρωγαν φακές»: η συνταγή που με έσωσε!

Load more

Τα περισσότερα παιδιά κάνουν πείσματα στο φαγητό, ειδικά αν πρόκειται για φακές και γενικά για όσπρια. Το «μπλιαχ» και το «δεν θέλω να το φάω» πάνε σύννεφο και εμείς στην κυριολεξία τα παρακαλάμε να φάνε δυο μπουκιές. Υπάρχει τρόπος όμως να αρέσουν στα παιδιά οι φακές, αρκεί να τις παρουσιάσoυμε λίγο διαφορετικά.

Αυτή η συνταγή πραγματικά θα σας σώσει!

 

Τι θα χρειαστείτε 

Για τις φακές

2 1/2 φλιτζάνια φακές

1/5 φλιτζάνι νερό

1/5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1/5 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας σόγια

3/4 του φλιτζανιού νιφάδες βρόμης

3/4 του φλιτζανιού ψίχα ψωμιού

1 φλιτζάνι φακές

1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Για της σος

1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Ξεκινάμε βράζοντας σε μια κατσαρόλα τις φακές με αλάτι για 45 λεπτά περίπου, έως ότου μαλακώσουν και «πιουν» το περισσότερο νερό. 

Βήμα 2ο

Σ' ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το καρότο για 5 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3ο

Στη συνέχεια, σ' ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις φακές, τα λαχανικά και προσθέτουμε το πιπέρι, τη σόγια, τη βρόμη και την ψίχα απ' το ψωμί μας. Όσο το μείγμα είναι ζεστό, το πλάθουμε ώστε να έχει τη μορφή που έχουν τα μπιφτέκια. 

Βήμα 4ο

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ψηθούν! Βάζουμε τις φακές-μπιφτέκια στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 15 λεπτά ή τις τηγανίζουμε για 1-3 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Βήμα 5ο

Για τη σος, αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακατεύουμε πολυ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν θέλουμε μπορούμε και να προσθέσουμε λίγο αλάτι.

Βήμα 6ο

Για το σερβίρισμα θα χρειαστούμε ψωμάκια για μπέργκερ, μαρούλι, ντομάτα και φυσικά την σος! 

Καλή επιτυχία!

Πηγή: food.com

Φωτογραφία: bonappetit.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων