Σπιτικό «παγωτό μηχανής» σε χωνάκι που μας θυμίζει τα παιδικά μας καλοκαίρια

Load more
Το «παγωτό μηχανής» στο χωνάκι, με την απαλή και μεταξένια υφή του, ήταν μία από τις χαρακτηριστικές λιχουδιές των παιδικών μας καλοκαιριών και ακόμα το λιμπιζόμαστε όπου το συναντάμε. Γιατί, λοιπόν, να μην το φτιάξουμε στο σπίτι μ’ αυτήν την απλή συνταγή, ώστε να το απολαύσουμε ξανά μέσα σε ένα τραγανό χωνάκι. Και μάλιστα, ανάμεικτο (βανίλια-σοκολάτα) και απλωμένο σε σπείρα, όπως ακριβώς μας το έδινε ο παγωτατζής.

Τι χρειαζόμαστε

700 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πλήρη

400 γραμμάρια ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

3/4 της κουταλιάς της σούπας αλάτι

40 γραμμάρια σκόνη κακάο

Χωνάκια για παγωτό

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Σ’ ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά, ίσα ίσα για να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν, βγάζουμε απ’ το μάτι, ρίχνουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πάλι. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη και βάζουμε το ένα σε τάπερ που κλείνει καλά.

Βήμα 2ο

Απ’ το άλλο μισό, παίρνουμε μερικές κουταλιές της σούπας, τις ρίχνουμε σ’ ένα μπολάκι μαζί με τη σκόνη κακάο και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μια ομοιογενή πάστα. Προσθέτουμε την πάστα στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί. Περνάμε το μείγμα από μία σίτα για να αφαιρέσουμε τους σβώλους κακάο που πιθανόν έχουν δημιουργηθεί και το βάζουμε σ’ ένα τάπερ που κλείνει καλά.

Βήμα 3ο

Βάζουμε τα τάπερ στο ψυγείο για μερικές ώρες. Βγάζουμε τα δύο παγωτά και, όπως, είναι κρύα, τα χτυπάμε απαλά με το μίξερ (μέσα στα τάπερ) ώστε να αφρατέψουν – να αποκτήσουν τη μαλακή υφή που επιθυμούμε. Κατόπιν, καλύπτουμε την επιφάνειά τους με λαδόκολλα, κλείνουμε τα τάπερ και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες.

Βήμα 4ο

Σε ένα κομμάτι μεμβράνης, απλώνουμε παγωτό βανίλια και παγωτό κακάο δίπλα δίπλα. Τυλίγουμε τη μεμβράνη και στρίβουμε τις δύο άκρες να κλείσουν καλά. Κατόπιν διπλώνουμε τη μία άκρη και κόβουμε την άλλη με το ψαλίδι. Βάζουμε τη μεμβράνη σε έναν κορνέ ζαχαροπλαστικής με οδοντωτή μύτη (για να βάζουμε σαντιγί) και γεμίζουμε το χωνάκι μας με μια σπειροειδή κίνηση (και πιέζοντας τον κορνέ). 

Καλή επιτυχία!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων