Αφράτο καλαμποκόψωμο που λιώνει στο στόμα!

Load more

Το καλαμποκόψωμο είναι πεντανόστιμο και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Συνοδεύει τέλεια το κυρίως γεύμα και ειδικά ψητά κρεατικά. Είναι όμως και τέλειο σνακ για πρωινό ή απογευματινό, αφού είναι θρεπτικό και απολύτως χορταστικό!

Τι θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο

1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κεσέ στραγγιστό γιαούρτι

3/4 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο ή σπορέλαιο

2 μικρά αβγά

Αλάτι

Πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Tι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε τετράγωνο ταψάκι 25 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο να ζεσταθεί και να κάψει καλά.

Βήμα 2ο

Σε ένα μπολ βάζουμε τα άλευρα, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

Βήμα 3ο

Χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα και τα ρίχνουμε στα στερεά υλικά. Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Με ένα κουτάλι, ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε στο καυτό ταψί.

Βήμα 4ο

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά να ροδίσει καλά. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό και κόβουμε σε κομμάτια.

Πηγή: barbarigou.gr

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων