Πώς να φτιάξετε την πιο αφράτη και εύκολη μηλόπιτα του κόσμου!

Load more
H μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που ταιριάζει απόλυτα στο φθινόπωρο. Σε αντίθεση με τις κολασμένες σοκολατίνες και τα παγωτά που αποτελούν θερμιδικές βόμβες, η μηλόπιτα είναι συνήθως ελαφριά, γευστική και ιδανική είτε για πρωινό, είτε ένα λαχταριστό επιδόρπιο.

Τι χρειαζόμαστε

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε με 3 κουταλιές ζάχαρη. 

Βήμα 2ο

Καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα τους, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα περιχύνουμε (ομοιόμορφα) το μισό λεμόνι, την κανέλα, τα καρύδια και το λιωμένο βούτυρο. 

Βήμα 3ο

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι (λίγο - λίγο), τις βανίλιες, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να ομοιογενοποιηθεί - πρέπει να είναι σχετικά υγρό. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα. 

Βήμα 4ο

Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 175οC φούρνο για 45 περίπου λεπτά. Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε.

*Συνοδεύεται άψογα και με παγωτό βανίλια ή καϊμάκι!

Καλή επιτυχία!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων