Πανακότα με κατίκι: εύκολη, νόστιμη και light

Load more

Η πανακότα είναι ένα πεντανόστιμο ιταλικής προέλευσης επιδόρπιο που αρέσει πολύ στα παιδιά. Όλοι γνωρίζουμε τη γλυκιά εκδοχή του. Ξέρατε όμως ότι υπάρχει και αλμυρή; Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε την πιο τέλεια παραλλαγή αλμυρής πανακότας καθώς κύριο συστατικό θα είναι το κατίκι.

Τι θα χρειαστείτε

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35%

2 φύλλα ζελατίνης

113 γραμμάρια κατίκι

1 φλιτζάνι γιαούρτι κατσικίσιο

Ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ' ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για ένα πεντάλεπτο περίπου. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κατίκι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Με ένα μπλέντερ χειρός χτυπάμε το μείγμα μέχρι να πάρει μια κρεμώδη υφή.

Βήμα 2ο

Αλείφουμε τα κεραμικά φορμάκια μας με λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες!

Βήμα 3ο

Σερβίρουμε φύλλα μέντας, ντοματίνια και αν θέλουμε με μέλι!

Πηγή: theculinarychase.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων