Κολασμένες και αφράτες βάφλες (χωρίς βαφλιέρα)

Load more
Ποιος είναι αυτός που δεν τρελαίνεται για μια αφράτη βάφλα, αυτή την απίθανη βάση ζύμης για τα αγαπημένα μας toppings: σιρόπια, φρούτα, ξηρούς καρπούς και παγωτά. Πώς όμως μπορούμε να τη φτιάξουμε στο σπίτι μας αν δεν έχουμε... βαφλιέρα; Πάρα πολύ απλά, ακολουθώντας την παρακάτω πανεύκολη συνταγή.

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σ’ ένα αλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και τη βανίλια. Κατόπιν, ρίχνουμε το υγρό στο στέρεο μείγμα και ανακατεύουμε ώσπου να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2ο

Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1/2 φλυτζάνι απ’ το μείγμα μας. Μετά από 3 λεπτά ή μόλις δούμε φουσκάλες γύρω απ’ τη βάφλα τη γυρίζουμε να ψηθεί κι απ’ την άλλη μεριά για 2 λεπτά ακόμη. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

Βήμα 3ο

Σερβίρουμε τις βάφλες ζεστές, με λίγο βούτυρο και αρκετό μέλι ή με τα συνοδευτικά της αρεσκείας μας.

Καλή επιτυχία!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων