Ζουμερό χοιρινό κότσι με μέλι και μουστάρδα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Load more
Μιας και φέτος δεν έχει ρεβεγιόν όπως το ξέραμε, είναι μια καλή ευκαιρία να «δώσουμε πόνο» στα μεσημεριανά τραπεζώματα. Αφού, λοιπόν, έχουμε χωνέψει τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, μπορούμε να ετοιμάσουμε κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο για το γιορτινό γεύμα της Πρωτοχρονιάς: ένα ζουμερό χοιρινό κότσι γλασαρισμένο με μέλι και μουστάρδα που θα ικανοποιήσει και τα πιο απαιτητικά γούστα!

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Βήμα 1ο

Βυθίζουμε τα 2 κότσια σε νερό με χοντρό αλάτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο απ’ το προηγούμενο βράδυ.

Βήμα 2ο

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και βγάζουμε τα κότσια απ’ το αλατισμένο νερό. Ξεπλένουμε καλά, στεγνώνουμε σε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε γύρω γύρω.

Βήμα 3ο

Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και το λιωμένο σκόρδο. Με το μείγμα αλείφουμε τα 2 κότσια καλά, έτσι ώστε η μαρινάδα να πάει παντού. 

Βήμα 4ο

Σ’ ένα βαθύ ταψί, στρώνουμε τα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο σκόρδο και από πάνω τοποθετούμε τα κότσια. Περιχύνουμε με τον χυμό του πορτοκαλιού και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Ρίχνουμε στο ταψί το δεντρολίβανο και τη δάφνη.

Βήμα 5ο

Σκεπάζουμε τα κότσια με χαρτί ψησίματος και όλο ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο κάτω ράφι για 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και σιγοψήνουμε για 3 ώρες. Κατόπιν, ξεσκεπάζουμε το φαγητό, ανεβάζουμε πάλι στους 200 βαθμούς και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά, ώσπου να ροδίσει το γλασαρισμένο κρέας.

Καλή επιτυχία!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων