Φουρτάλια: ομελέτα αλά... ανδριώτικα (και πεντανόστιμα!)

Load more

Φωτογραφία: holidayemotions.com

Η φουρτάλια είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Άνδρου, το λεγόμενο φαγητό της φούριας που φτιάχνεται με ό, τι μπορείτε να φανταστείτε ανάλογα την εποχή όπως κρεμμύδια ή ακόμα και κολοκύθια. Απαραίτητο υλικό ωστόσο είναι το λουκάνικο. Είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη και πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε.

Τι θα χρειαστείτε 

4 μέτριες πατάτες βρασμένες σε ροδέλες

5 αβγά

1 φλιτζάνι φέτα σε κύβους

Μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

Αλατοπίπερο

Ρίγανη

Δυόσμος

1 λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες

Eλαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σ' ένα τηγάνι σωτάρουμε τα λουκάνικα σε ελαιόλαδο και μόλις τηγανιστούν τα αφαιρούμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμες τις αλατίζουμε και έπειτα ρίχνουμε το λουκάνικο.

Βήμα 2ο

Σ' ένα μπολ χτυπάμε χτυπάμε τα αβγά και έπειτα, προσθέτουμε τα τυριά, τη ρίγανη, τον δυόσμο, το πιπέρι και λίγο νερό ή γάλα.

Βήμα 3ο

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο τηγάνι με τα λουκάνικα και τις πατάτες και ψήνουμε την ομελέτα. Θα χρειαστεί να την γυρίσουμε 3-4 φορές.

Καλή επιτυχία!

 

 

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων