3 συνταγές στο φούρνο για παραδοσιακή Τσικνοπέμπτη (χωρίς κάρβουνα)

Load more
Είναι γεγονός ότι Τσικνοπέμπτη χωρίς τις μυρωδιές από τα κρέατα που μαγειρεύονται απ’ το πρωί ως το βράδυ σε σπίτια και ταβέρνες δεν γίνεται. Δυστυχώς, φέτος είμαστε αναγκασμένοι να γιορτάσουμε αυτήν την κατ’ εξοχήν ημέρα κρεατοφαγίας μόνοι μας, στο σπίτι. Κι επειδή δεν έχουμε όλοι μπαλκονάρες και ψησταριές για να βάλουμε κάρβουνα, ορίστε 3 υπέροχες συνταγές για σπέσιαλ κρεατικά στο φούρνο, ώστε να «το τσικνίσουμε» γερά όπως αρμόζει στην περίσταση.

Αρνίσια παϊδάκια στη γάστρα με γλυκοπατάτες

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τα παϊδάκια σ’ ένα μεγάλο σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και απλώνουμε με τα χέρια μας, ώστε να πάει παντού. Σκεπάζουμε τα παϊδάκια με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο ως την άλλη μέρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τα παϊδάκια στη γάστρα (με μερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάρι, αν έχουμε) και ψήνουμε για 2 ώρες. Πριν το τελευταίο μισάωρο βάζουμε στη γάστρα και τις γλυκοπατάτες.

Χοιρινά μπριζολάκια με ψητά λαχανικά

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σ’ ένα ταψί, βάζουμε τα λαχανικά μας, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι, ρίχνουμε αλατοπίπερο, θυμάρι και μαϊντανό και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάνε παντού.

Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια, τα τοποθετούμε πάνω απ’ τα λαχανικά, βάζουμε επάνω μερικά κλαδάκια δεντρολίβανο και σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά, βγάζουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε στο φούρνο για μερικά λεπτά ακόμα, ώσπου να ροδίσουν τα υλικά μας.

Γκιούλμπασι

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σ’ ένα μεγάλο σκεύος, ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάνε παντού τα μπαχαρικά.

Σ’ ένα ταψί, απλώνουμε 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο σταυρωτά και, από πάνω, 2 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, επίσης σταυρωτά. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα κρεάτων και λαχανικών, κλείνουμε τις λαδόκολλες σαν πουγγί και σφραγίζουμε κλείνοντας και το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 2,5 ώρες, ανοίγουμε το πουγγί και απολαμβάνουμε.

Καλή επιτυχία!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων