4 σαλάτες για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας

Load more

Η Καθαρά Δευτέρα βρίσκεται προ των πυλών και, παρόλο που δεν θα θυμίζει τις προηγούμενες χρονιές, παραμένει μία από τις αγαπημένες μας παραδόσεις. Το οικογενειακό τραπέζι - στο οποίο θα είμαστε «εμείς και εμείς» - θα περιλαμβάνει όλων των ειδών τα σαρακοστιανά καλούδια, από την ταραμοσαλάτα και τη λαγάνα μέχρι το χταποδάκι και τα καλαμαράκια. Δεν γίνεται, λοιπόν, να μην τα συνοδεύσουμε με πεντανόστιμες σαλάτες που θα κάνουν το τραπέζι μας αξέχαστο!

Σαλάτα με ντοματίνια και κουσκούς

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Αρχικά, ψήνουμε στον φούρνο 2 φλιτζάνια ντοματίνια για περίπου 9 λεπτά. Μαγειρεύουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, σ' ένα μεγάλο μπολ. ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και το θυμάρι. Έπειτα, προσθέτουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε. Κόβουμε τα υπόλοιπα ντοματίνια και τα βάζουμε μαζί με τα ψητά στο μπολ. Τέλος, ρίχνουμε τα ρεβίθια, το βασιλικό, τα αγγούρια και τη φέτα.

Πηγή: loveandlemons.com

Σαλάτα με κέιλ και φρούτα

Τι θα χρειαστείτε

Για το dressing πορτοκαλιού

Τι πρέπει να κάνετε

Βάζουμε στη σαλατιέρα το κέιλ μαζί με ελαιόλαδο και αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρόδι και το πορτοκάλι και αφήνουμε στην άκρη. Σ' ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σος και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το dressing στη σαλάτα καθώς και τα αμύγδαλα.

Πηγή: ifoodreal.com

Σαλάτα με καλαμπόκι και αγγούρι

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Σ' ένα μπολ, χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, τον βασιλικό και τον δυόσμο. Βάζουμε στη σαλατιέρα το καλαμπόκι και τα αγγούρια, ρίχνουμε το dressing με τον δυόσμο και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους. Για γαρνιτούρα μπορούμε να προσθέσουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον και έπειτα σερβίρουμε.

Πηγή: kitchycooking.com

Σαλάτα με μπρόκολο και πιπεριά

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Τηγανίζουμε το μπρόκολο στο τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλάτι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά περίπου και στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσοχή, δεν θέλουμε το μπρόκολο να μαλακώσει γι' αυτό και το αφαιρούμε έγκαιρα. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη φέτα και τους ηλιόσπορους (αν έχουμε) και έπειτα, προσθέτουμε το μπρόκολο με το κρεμμύδι. Τέλος, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βαλσάμικο ξύδι τη σαλάτα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: fitfoodiefinds.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων