3 συνταγές για νηστίσιμα κέικ που θα σου λύσουν τα χέρια τη Σαρακοστή

Load more
Ποιος είπε ότι τα νηστίσιμα κέικ δεν είναι και νόστιμα; Υποθέτουμε όσοι δεν έχουν δοκιμάσει αυτές τις συνταγές! Τα παιδιά δεν θα καταλάβουν καμία διαφορά και σίγουρα θα γίνουν το αγαπημένο τους κολατσιό.

Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Σ' ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ, το ξύσμα από πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το αλάτι και ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους. Αφού διαλύσουμε την μαγειρική σόδα στον χυμό πορτοκάλι την προσθέτουμε στο μείγμα.

Σ' ένα διαφορετικό σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και στη συνέχεια το ρίχνουμε στο μείγμα. Καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε και τις σταφίδες.

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 30 λεπτά ή στον αέρα στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Πηγή: argiro.gr

Vegan κέικ σοκολάτας

Τι θα χρειαστείτε

Για τη σύνθεση

Τι πρέπει να κάνετε

Σ' ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με σύρμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το κακάο, τη ζάχαρη και το ξίδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

Σ' ένα άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι, τη σόδα, την κουβερτούρα αφού την έχουμε ψιλοκόψει, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

Ενώνουμε τα μείγματα από τα δύο μπολ και ανακατεύουμε μια κουτάλα. Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με κακάο μια φόρμα 28 εκατοστών με τρύπα στη μέση και προσθέτουμε το νέο μείγμα.

Ψήνουμε για 40 λεπτά και μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει. Για τη σύνθεση, σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια, τα βάζουμε σ' ένα μπολ και το καλύπτουμε με μεμβράνη. Ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-1,5 λεπτό περίπου στα 800 Watt. Aνακατεύουμε με ένα κουτάλι και απλώνουμε στο κέικ. Για το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας.

Πηγή: akispetretzikis.com

Κέικ βανίλιας

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και την πρέζα αλάτι και έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, σ' ένα διαφορετικό σκεύος βάζουμε το γάλα αμυγδάλου ή σόγιας, το ξίδι, το εκχύλισμα βανίλιας και ηλιέλαιο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και αλείφουμε τη φόρμα του κέικ με λίγο λάδι ή μαργαρίνη. Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τα δυο μείγματα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, προσέχοντας μη σβολιάσει.

Ρίχνουμε το νέο μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50 λεπτά. Για το σερβίρισμα, μπορείτε να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή: goherbie.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων