3 λαχταριστά νηστίσιμα πιάτα για τα μεσημέρια της Σαρακοστής

Load more
Έχουμε μπει για τα καλά στη Σαρακοστή και, είτε νηστεύουμε είτε όχι, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια καλή αποτοξίνωση απ’ το κρέας, αλλά και λίγη μεγαλύτερη ποικιλία στα καθημερινά μας γεύματα. Για τα μεσημέρια της Σαρακοστής, λοιπόν, ορίστε τρία πανεύκολα, μυρωδάτα και απίστευτα λαχταριστά μαμαδίστικα φαγητά χωρίς κρέας.

Χταποδάκι κοκκινιστό στο φούρνο

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το θυμάρι) και ανακατεύουμε να πάνε παντού το ελαιόλαδο, η ντομάτα και τα μπαχαρικά. Σ’ ένα ταψί, απλώνουμε τις πατάτες και το χταπόδι (με τις βεντούζες προς τα πάνω) και από πάνω τοποθετούμε το θυμάρι. Σκεπάζουμε καλά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να τρυπιέται το χταπόδι με ένα πηρούνι και, φυσικά, να έχουν γίνει οι πατάτες. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμη ή ώσπου να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα.

Μανιτάρια στιφάδο

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, ώσπου να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, σωτάρουμε για 3-4 λεπτά ακόμα και μετά ρίχνουμε μέσα την κανέλα, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο και τη δάφνη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το σκόρδο, τη ζάχαρη και λίγο νερό. Αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε μεσαία φωτιά για 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Σερβίρουμε με ρυζάκι ή κους-κους.

Μελιτζάνες μπουργκινιόν

Τι χρειαζόμαστε

Τι κάνουμε

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα μανιτάρια για 3-4 λεπτά, να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε, προσθέτουμε λίγο λαδάκι ακόμα και σωτάρουμε τη μελιτζάνα, το κρεμμύδι και το καρότο ώσπου να μαλακώσει η μελιτζάνα. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σωτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη δάφνη, τον μαϊντανό, τον κύβο λαχανικών και τον ντοματοπελτέ. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε μεσαία φωτιά για 30 λεπτά ή ώσπου γίνουν τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με πουρέ ή ζυμαρικά.

Καλή επιτυχία!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων