Πεντανόστιμες σος για να αποφύγετε την σκορδαλιά (και την μυρωδιά)

Load more
Η 25η Μαρτίου ή αλλιώς η ημέρα που γιορτάζει ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας, βρίσκεται προ των πυλών! Και σαν σωστοί Έλληνες που σεβόμαστε τις ρίζες μας ήδη κάνουμε προετοιμασίες για το γιορτινό τραπέζι που περιλαμβάνει το αγαπημένο «ζεύγος» μπακαλιάρο-σκορδαλιά. Αν, ωστόσο, είστε από αυτές που θα ήθελαν να αποφύγουν τις γνωστές αναθυμιάσεις (είμαστε και κλεισμένοι στο σπίτι-καμία διαφυγή!), σας προτείνουμε αυτές τις πεντανόστιμες σος που θα σας...ξετρελάνουν!

Σος ταρτάρ

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα και το αγγουράκι τουρσί και προσθέτουμε την κάπαρη, τον άνηθο και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και η σος μας να έχει κρεμώδη υφή. Στο τέλος, αλατοπιπερώνουμε. Για καλύτερο αποτέλεσμα, καλύψτε το μπολ και φυλάξτε το στο ψυγείο για μια ώρα πριν σερβίρετε.

Πηγή: tablespoon.com

Σος μαγιονέζας

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Bάζουμε σ' ένα μπολ τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σταδιακά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αυξομειώνουμε τις ποσότητες ανάλογα με τις γεύσεις μας.

Πηγή: sintayes.gr

Σος Chimichurri

Tι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βάζουμε στο multi τον μαϊντανό, τον κόλιαντρο, το σκόρδο, το αλάτι, το κύμινο και το κόκκινο πιπέρι και χτυπάμε για 20 περίπου δευτερόλεπτα. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ξίδι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Πηγή: yummly.com

Σος λεμονιού

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το λευκό κρασί για περίπου 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι στο μάτι και ανακατεύουμε μέχρι η σος να αρχίσει να φουσκώνει. Τέλος, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το αλατοπίπερο.

Πηγή: lovefoodies.com

Σος ντομάτας

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες (με τους χυμούς τους), μισό κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την ένταση και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά. Ανακατεύουμε περιστασιακά. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το αλάτι. Σεβίρεται ζεστή.

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων