Εύκολα γλυκά με πορτοκάλι: 3 φανταστικές συνταγές

Load more
Γιατί να αφήνετε τα πορτοκάλια να χαλάνε στη φρουτιέρα, όταν μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε και να φτιάξετε υπέροχα και δροσιστικά γλυκά που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Αυτές οι συνταγές είναι πεντανόστιμες και, πιστέψτε μας, θα μπουν στην κορυφή της λίστας με τα αγαπημένα σας γλυκά.

Αφράτο κέικ με πορτοκάλι και κράνμπερι

Τι θα χρειαστείτε

Για το κέικ

Για το γλάσο

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι. Σ' ένα διαφορετικό σκεύος, βάζουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια. Χτυπήστε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 2ο

Στο μείγμα με το αλεύρι, προσθέτουμε τα κράνμπερι και ανακατεύουμε για να πάνε παντού. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις και λαδώνουμε τη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Στη συνέχεια, βάζουμε το περιέχομενο και των δυο σκευών στη φόρμα.

Βήμα 3ο

Όσο ψήνουμε το κέικ (θα χρειαστούν 50-60 λεπτά) φτιάχνουμε το γλάσο, ανακατεύοντας μαζί τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό πορτοκάλι. Μόλις ψηθεί το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια περιχύνουμε με το γλασό. 

Πηγή: dessertnowdinnerlater.com

Δροσιστική τάρτα πορτοκάλι

Τι θα χρειαστείτε

Για το γαρνίρισμα

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αρχικά, βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας ή τη φόρμα που διαθέτουμε. Προσθέτουμε το βραστό νερό στη σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2ο

Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά. Μόλις αναμειχθούν τα υλικά μεταξύ τους, ελέγχουμε με το δάχτυλό μας αν το μείγμα ξεκολλάει εύκολα από το σκέυος. Πρέπει να είναι ελάχιστα υγρό. Εάν είναι πολύ ξηρό, θα χρειαστεί λίγο περισσότερο βούτυρο, ενώ αν είναι πολύ υγρό, απλώς προσθέτουμε λίγα θρυμματισμένα μπισκότα παραπάνω.

Βήμα 3ο

Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, πιέζουμε το μείγμα με τα μπισκότα στο βουτυρωμένο σκεύος ομοιόμορφα στο κάτω μέρος και προς τα πάνω. Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι με επίπεδη βάση, πιέζουμε την «ψίχα» προς τα κάτω για να δημιουργήσουμε μια σταθερή κρούστα. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Βήμα 4ο

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τον ζελέ, τη μαρμελάδα και μια κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα το χτύπημα. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στην κρούστα της τάρτας και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα περίπου. Γαρνίρουμε με φέτες ή ξύσμα πορτοκαλιού.

Πηγή: thespruceeats.com

Πεντανόστιμο σορμπέ πορτοκάλι

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Τοποθετούμε το νερό και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύουμε το μείγμα σιροπιού, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε από τη φωτιά και το ανακατεύουμε με τον χυμό πορτοκάλι.

Βήμα 2ο

Ψύχουμε το μείγμα, μέχρι να παγώσει τελείως. Αν επιλέξουμε να βάλουμε Grand Marnier, το ρίχνουμε πριν το βάλουμε στην κατάψυξη.

Πηγή: thespruceeats.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων