Πώς να φτιάξετε λαχταριστά και σοκολατένια μελομακάρονα

Load more

Χριστούγεννα σημαίνουν δώρα, διακοπές και λαχταριστά γλυκά! Μια νόστιμη, κλασική, χριστουγεννιάτικη συνταγή με ένα μικρό twist - για τους λάτρεις της σοκολάτας - είναι τα ζουμερά, σοκολατένια μελομακάρονα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τι θα χρειαστείτε

Για τα μελομακάρονα

Για το σιρόπι

Για την επικάλυψη

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Ξεκινάμε με το σιρόπι και σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι. Βράζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

Βήμα 2ο

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με σύρμα.

Βήμα 3ο

Σ' ένα διαφορετικό σκεύος ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά (μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια). Στο συνέχεια, βάζουμε τη μαγειρική σόδα και χτυπάμε αμέσως τα υλικά για 5-10 δευτερόλεπτα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να διαλυθεί η μαγειρική σόδα και να αρχίσει να αφρίζει. Στο τέλος, προσθέτουμε το νερό, το λάδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα.

Βήμα 4ο

Αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα μεταξύ τους και έπειτα, ζυμώνουμε τη ζύμη για τα μελομακάρονα με τα χέρια μας, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή. Προσέχουμε να μην προσθέσουμε περισσότερο αλεύρι από αυτό που απαιτεί αυτή η συνταγή για τα μελομακάρονα, γιατί αυτό θα τα κάνει σκληρά.

Βήμα 5ο

Στη συνέχεια, τσιμπάμε μια ποσότητα ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και τη πλάθουμε με τις παλάμες μας σε ένα λείο μακρόστενο σχήμα. Τοποθετούμε τα μελομακάρονα στο ταψί, πιέζουμε ελαφρά την κορυφή με ένα πιρούνι και κάνουμε μερικές τρύπες.

Βήμα 6ο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι τα μελομακάρονα να ροδίσουν ελαφρά και να ψηθούν. Όταν βγουν από το φούρνο, τα τοποθετούμε στο κρύο σιρόπι, γυρίζοντάς τα με τρυπητή κουτάλα για να απορροφήσουν το σιρόπι για περίπου 10-20 δευτερόλεπτα. Όταν προσθέτουμε το σιρόπι στα μελομακάρονα, καλό είναι να το κάνουμε σε 2-3 δόσεις. Τέλος, τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε σχάρα.

Βήμα 7ο

Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, τη ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο. Τοποθετούμε το μπολ πάνω από μια μικρή κατσαρόλα, γεμάτη κατά το ένα τέταρτο περίπου με ζεστό νερό, έτσι ώστε να ακουμπάει στο χείλος της. Προσέχουμε το μπολ να μην ακουμπάει το νερό. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά, ενώ ανακατεύουμε περιστασιακά.

Βήμα 8ο

Βουτάμε κάθε ένα από τα μελομακάρονα στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα. Προαιρετικά, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένα καρύδια ή καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Καλές Γιορτές!

Πηγή: mygreekdish.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων