Ρεβιθάδα με πιπεριές στη γάστρα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα

Load more
Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, συνιστούμε καλομαγειρεμένα... ρεβίθια! Η νοστιμιά αυτής της συνταγής έγκειται στα μυρωδικά και στον τρόπο ψησίματος της. Η γάστρα φυλακίζει όλα τα αρώματα και τις γεύσεις, τις αναμιγνύει και τελικά τις κάνει ένα!

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αφού ξεπλύνετε καλά τα ρεβίθια, τα βάζετε στη γάστρα μαζί με το λάδι, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το ελαιόλαδο και το νερό (το υγρό πρέπει να καλύπτει τα ρεβίθια κατά 1 δάχτυλο). Ψήνετε στους 250 βαθμούς για 2 ώρες.

Βήμα 2ο

Στο μεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 3ο

Ανοίγετε τη γάστρα και προσθέστε τη σάλτσα με τις πιπεριές, αφού αφαιρέσετε το φύλο δάφνης. Ψήνετε με ανοιχτό το καπάκι της γάστρας (ώστε να απορροφηθούν τα υγρά) για άλλη μισή ώρα και σερβίρετε. 

Καλή επιτυχία!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων