Κολασμένη μους σοκολάτας με 2 μόνο υλικά

Load more
Χρειάστηκε ένας χημικός για να ανακαλύψει τον απλούστερο τρόπο για να φτιάξετε μους σοκολάτας στο σπίτι. Ο Hervé This, ο πατέρας της μοριακής γαστρονομίας, ανακάλυψε πώς να φτιάξει μια άψογη, κρεμώδη μους σοκολάτας μόνο από σοκολάτα και νερό. Ναι, όπως διαβάσατε μόνο με  2 υλικά!

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Αρχικά, ρίχνουμε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και έπειτα προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα άλλο μπολ.

Βήμα 2ο

Γεμίζουμε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και τοποθετούμε το μείγμα με την κουβερτούρα από πάνω. Χτυπάμε τη σοκολάτα μέχρι να πήξει, είτε χειροκίνητα με ένα σύρμα είτε με ηλεκτρικό μίξερ (αν χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ, θέλει προσοχή γιατί θα πήξει πιο γρήγορα).

Βήμα 3ο

Τέλος, βάζουμε το τελικό μείγμα σε μικρά μπολάκια ή βαζάκια και αφήνουμε τη μους μας να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε με σαντιγί.

Πηγή: food52.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων