3 συνταγές με πατάτες που θα λατρέψετε!

Load more
Αμαρτωλές και λαχταριστές, οι πατάτες είναι από τα πιο νόστιμα συνοδευτικά. Οι παραλλαγές τους είναι πολλές -κάτι για το οποίο είμαστε ευγνώμονες- ενώ κάποιες από αυτές μπορούν να σταθούν από μόνες τους ως κυρίως πιάτο. Εμείς σας προτείνουμε τις παρακάτω συνταγές, που πραγματικά θα σας ξετρελάνουν!

Σουβλάκι... πατάτες

Τι θα χρειαστούμε:

Τι πρέπει να κάνουμε:

Βήμα 1ο

Αρχικά, βράζουμε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μουλιάζουμε τα καλαμάκια για σουβλάκι σε νερό.

Βήμα 2ο

Τηγανίζουμε το βούτυρο με το σκόρδο σε υψηλή φωτιά μέχρι να λιώσει για 1 λεπτό περίπου. 

Βήμα 3ο

Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο, «περνάμε» τις πατάτες στα καλαμάκια (4- 5 στο καθένα) και τις αλείφουμε με το μείγμα βουτύρου. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για 6-8 λεπτά ανά πλευρά. Τέλος, σερβίρουμε αφού περιχύσουμε το υπόλοιπο μείγμα από βούτυρο και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και φρέσκα μυρωδικά.

Bελούδινη πατατόσουπα

Τι θα χρειαστούμε:

Για το σερβίρισμα

Τι πρέπει να κάνουμε:

Βήμα 1ο

Ψήνουμε τις λωρίδες μπέικον μέχρι να ροδίσουν σε μέτρια φωτιά και μόλις ετοιμαστούν τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα υγρά. Κρατάμε 2 κομμάτια για τη γαρνιτούρα και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα. 

Βήμα 2ο

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, το σέλερι, το πράσο, το σκόρδο, τον ζωμό κοτόπουλο, το αλάτι, το θυμάρι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 4 ώρες (ή χαμηλή για 6 έως 8 ώρες) μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Αφαιρούμε τα κλαδάκια θυμαριού και τα πετάμε.

Βήμα 3ο

Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τη σούπα, αφήνοντας μικρά κομμάτια πατάτας και λαχανικών για την υφή. Ανακατεύουμε την ξινή κρέμα με μισό φλιτζάνι νερό και την προσθέτουμε στη σούπα για να την αραιώσουμε. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ, γαρνίροντας με τυρί, σχοινόπρασο, επιπλέον ξινή κρέμα και μπέικον.

Γεμιστές πατάτες φούρνου

Τι θα χρειαστούμε:

Για το γαρνίρισμα

Τι θα χρειαστούμε:

Βήμα 1ο

Τοποθετούμε τις πατάτες σε φύλλα αλουμινόχαρτου, τις τρυπάμε, τις πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ελαιόλαδο, τις τυλίγουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 60 λεπτά.

Βήμα 2ο

Μόλις ψηθούν οι πατάτες και η φλούδα τους γίνει τραγανή, τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά. Τέλος, τις ανοίγουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τις γαρνιτούρες μας.

Πηγή: thepioneerwoman.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων