Αγκινάρες αλά πολίτα: η πιο ανάλαφρη συνταγή του καλοκαιριού!

Load more

Οι αγκινάρες είναι γλυκιές, τρυφερές, και άκρως απολαυστικές! Φημίζονται για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας, ενώ αποτελούν και πηγή εδώδιμων ινών! Μπορείτε να τις απολαύσετε όλο το χρόνο αλλά είναι ένα πολύ ανάλαφρο γεύμα ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες! 

Τι θα χρειαστείτε

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Τοποθετούμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις πατάτες και τα καρότα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2 λεπτά

Βήμα 2ο

Έπειτα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις αγκινάρες και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Βήμα 3ο

 Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον αρακά, το ζωμό λαχανικών και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Βήμα 4ο 

Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις αγκινάρες ζεστές.

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: giorgostsoulis.com

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων