Αφράτη φανουρόπιτα με μόνο 7 υλικά!

Load more
Είναι εύκολη, νηστίσιμη, μοσχομυρίζει πορτοκάλι και κανέλα και δεν χρειάζεται μίξερ! Η φανουρόπιτα είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά και αγαπημένα γλυκά της ελληνικής κουζίνας. Φτιάχνεται συνήθως προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου, αλλά στην πραγματικότητα μπορούμε να την απολαύσουμε όλο τον χρόνο.

 Τι θα χρειαστούμε

Τι πρέπει να κάνουμε

Βήμα 1ο
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 2ο
Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια, ώστε να ανακατευτούν από νωρίς με το μείγμα και να μοιραστούν ομοιόμορφα στη ζύμη.

Βήμα 3ο
Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με την κουτάλα μέχρι να έχουμε έναν σχετικά πηχτό, ομοιόμορφο χυλό.

Βήμα 4ο
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε με μια σπάτουλα για να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Βήμα 5ο
Ψήνουμε τη φανουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για περίπου 45–50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνειά της.

Βήμα 6ο
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια. Μπορούμε, αν θέλουμε, να πασπαλίσουμε από πάνω λίγη ζάχαρη άχνη για πιο γιορτινό αποτέλεσμα.

Kαλή επιτυχία!

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων