Αυτά τα αφράτα muffins συνδυάζουν τη δροσιά του κολοκυθιού με την πικάντικη γεύση της φέτας και τη βελούδινη υφή του γιαουρτιού, δημιουργώντας το τέλειο ισορροπημένο snack για κάθε στιγμή της ημέρας. Είναι ιδανικά για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, για ένα γρήγορο σνακ στη δουλειά ή ακόμα και για το φθινοπωρινό σας brunch.
Δεν χρειάζονται μίξερ ή πολύπλοκες διαδικασίες — μόνο λίγα απλά υλικά, ένα μπολ και 20 λεπτά στον φούρνο. Το αποτέλεσμα; Muffins που μοσχοβολάνε, τρώγονται ζεστά ή κρύα και εξαφανίζονται από το τραπέζι μέσα σε λίγα λεπτά!
Τι θα χρειαστούμε
Για τα κολοκυθάκια
- 2 κολοκυθάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα muffins
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά, μεσαία
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. γάλα πλήρες
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. φέτα
Τι πρέπει να κάνουμε
Για τα κολοκυθάκια
Βήμα 1ο
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κύβους.
Βήμα 2ο
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3ο
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
Βήμα 4ο
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα muffins
Βήμα 1ο
Κόβουμε 12 φύλλα λαδόκολλας διαστάσεων 11x11 εκ., τα βάζουμε μέσα στις 12 θήκες της ειδικής φόρμας για muffins, τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα ταψί, και αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Βήμα 3ο
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη ρίγανη και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 4ο
Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 5ο
Προσθέτουμε τα 150 γρ. φέτα -την οποία σπάμε με τα χέρια μας και τα κολοκυθάκια, και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
Βήμα 6ο
Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins και πασπαλίζουμε με 50 γρ. φέτα.
Βήμα 7ο
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά τα muffins μέχρι μέσα. (Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί εσωτερικά τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμα.)
Βήμα 8ο
Βγάζουμε τα muffins από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για 30 λεπτά.
Βήμα 9ο
Ξεφορμάρουμε τα muffins και σερβίρουμε.
Καλή σας απόλαυση!
Συνταγή από akispetretzikis.com