Ρύζι με τόνο, σουμάκ και καλαμπόκι
Τι θα χρειαστούμε
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι ή jasmin
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό ή ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 1 κουταλάκι σουμάκ
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τι πρέπει να κάνουμε
- Βράζουμε το ρύζι μέχρι να γίνει αφράτο.
- Το μεταφέρουμε σε μπολ και το αφρατεύουμε με πιρούνι.
- Προσθέτουμε τον τόνο (σπασμένο σε κομμάτια), το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο και το λεμόνι.
- Ρίχνουμε το σουμάκ, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε 5 λεπτά να “σταθεί” και σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!