5 συνταγές με ρύζι ως κύριο γεύμα

Load more
Το ρύζι είναι από τα πιο ευέλικτα υλικά της κουζίνας. Συνδυάζεται εύκολα, “δένει” με σχεδόν κάθε γεύση και μπορεί να γίνει ένα πλήρες, χορταστικό και υγιεινό γεύμα χωρίς καθόλου κόπο. Παρακάτω θα βρεις πέντε ιδέες που γίνονται γρήγορα, έχουν πλούσια γεύση και ταιριάζουν ιδανικά στο καθημερινό τραπέζι.

Ρύζι με τόνο, σουμάκ και καλαμπόκι

Τι θα χρειαστούμε

Τι πρέπει να κάνουμε

Ρύζι με φακές (φακόρυζο)

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό ή parboiled
  • 1 φλιτζάνι φακές
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Βράζουμε τις φακές μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει χρυσαφί.
  • Προσθέτουμε το ρύζι και το κύμινο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει.
  • Όταν το ρύζι είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε τις φακές και ενσωματώνουμε.

Ρύζι με πράσο κοκκινιστό

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασσέ
  • 3 πράσα σε ροδέλες
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη ντομάτα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Σοτάρουμε πράσα και καρότο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε ντομάτα και αφήνουμε να δέσει.
  • Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Ρύζι με κοτόπουλο και λεμόνι

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 φλιτζάνι ρύζι parboiled
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο σε κύβους
  • Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο για 1 λεπτό.
  • Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε νερό, λεμόνι, ξύσμα, μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Ρύζι με μανιτάρια και σάλτσα σόγιας

Τι θα χρειαστούμε

  • 1 φλιτζάνι ρύζι jasmin
  • 300 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • Πιπέρι

Τι πρέπει να κάνουμε

  • Σοτάρουμε μανιτάρια και κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε σόγια και σησαμέλαιο.
  • Ρίχνουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε με τα αρώματα.
  • Προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει.
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Καλή απόλαυση! 

Load more

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας


Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πολιτική Cookies & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων