Panepistimia-edu.gr: Ο απόλυτος οδηγός για τα ελληνικά ΑΕΙ

Panepistimia-edu.gr: Ο απόλυτος οδηγός για τα ελληνικά ΑΕΙ

Η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού οδηγού για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια ήταν επιτακτική εδώ και πολλά χρόνια. Οι μαθητές είχαν και έχουν ανάγκη όχι μόνο από επαγγελματικό προσανατολισμό, προκειμένου να αναζητήσουν σπουδές που να ανταποκρίνονται στα όνειρα και τις ικανότητές τους, αλλά και άρτια πληροφόρηση σχετικά με το τι ακριβώς περιλαμβάνουν τα προγράμματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Στα παραπάνω ζητήματα απάντηση έρχεται να δώσει η ιστοσελίδα www.panepistimia-edu.gr, που δημιουργήθηκε με την ελπίδα της μακροπρόθεσμης μείωσης της ανεργίας και αύξησης της παραγωγικότητας στην Ελλάδα.

Το site είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε ο χρήστης να μπορεί με ευκολία να βρει πληροφορίες σχετικά με όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ). Στόχος του είναι να βοηθήσει τους μαθητές να βρουν πραγματικά τι τους ενδιαφέρει να σπουδάσουν, προκειμένου να περιοριστεί το συνηθισμένο φαινόμενο να εισάγονται σε σχολές που τους αφήνουν εντελώς αδιάφορους και έτσι να μην ολοκληρώνουν ποτέ τις σπουδές τους.

Να και ένα καλό νέο για τους Έλληνες μαθητές!

v