Οι 10 εντολές της καλής ερωτικής ζωής

Οι 10 εντολές της καλής ερωτικής ζωής

Η ρουτίνα, η καθημερινή κούραση και το στρες μπορούν εύκολα να καταβάλουν τις μακροχρόνιες σχέσεις, όμως ακολουθώντας συστηματικά τις παρακάτω «εντολές» δεν έχετε τίποτα να φοβάστε!

Μοιραστείτε καλές στιγμές

Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, το να περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας είναι πιο σημαντικό από το να περνάτε απλά πολύ χρόνο μαζί. Σκεφτείτε τις στιγμές που είστε οι δυο σας: Τι κάνετε συνήθως και τι θα θέλατε να κάνετε πιο συχνά;

Συμβουλή: Μοιραστείτε περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα. Είτε αυτό σημαίνει να πηγαίνετε περιπάτους μαζί, είτε να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι, ή απλά να χαλαρώνετε στο τέλος της ημέρας με ένα ποτήρι κρασί και κουβεντούλα. Φροντίστε πάντως να περνάτε περισσότερο και πιο ουσιαστικό χρόνο οι δυο σας.

Δώστε χώρο ο ένας στον άλλον

Όσο σημαντικό είναι να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί, φροντίστε παράλληλα να μην είστε διαρκώς στα πόδια του άλλου. Χρειάζεστε και οι δύο χώρο, αν θέλετε να συμβιώνετε ειρηνικά, και την ικανότητα να αναγνωρίζετε πότε ο άλλος θέλει να μένει μόνος του.

Συμβουλή: Ταυτόχρονα, βέβαια, πρέπει και να επικοινωνείτε. Να το δηλώνετε ξεκάθαρα όταν θέλετε να μένετε μόνοι και να βοηθάτε τον σύντροφό σας να κατανοεί ότι είναι φυσιολογικό και υγιές να περνά ο καθένας λίγο χρόνο με τον εαυτό του.

Κάντε περισσότερο σεξ

Είστε και οι δύο εξίσου ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διατηρήσετε την σπίθα αναμμένη στο κρεβάτι, αρκεί να μη φοβάστε να τους συζητήσετε με τον σύντροφό σας.

Συμβουλή: Χαλαρώστε μαζί και, πίνοντας ένα ποτήρι κρασί, πείτε του όλα αυτά που θα θέλατε να κάνετε στο κρεβάτι. Πείτε τι από αυτά που κάνει σας αρέσουν και τι άλλο θέλετε να κάνει. Ρωτήστε τον αν υπάρχει κάτι που θα ήθελε από εσάς να κάνετε. Όλη αυτή η συζήτηση θα λειτουργήσει διεγερτικά όχι μόνο για τη συγκεκριμένη αλλά και για πολλές ακόμα σεξουαλικές συνευρέσεις.

Μοιραστείτε το γέλιο σας

Τα ζευγάρια που γελούν μαζί, παραμένουν μαζί. Το να μοιράζεστε κοινή αίσθηση του χιούμορ είναι θεμελιώδες στοιχείο της σχέσης σας και πιθανώς ένα από τα πράγματα που εξαρχής προσέλκυσαν τον έναν στον άλλον. Δεν είναι πάντα εύκολο να βλέπετε την αστεία ή χιουμοριστική πλευρά των πραγμάτων, αλλά αν κάνετε και οι δύο μία προσπάθεια να γελάτε μαζί, θα δείτε ότι σταδιακά θα σας «βγαίνει» φυσικά.

Συμβουλή: Θυμηθείτε αστείες εμπειρίες που έχετε ζήσει μαζί, γίνετε πιο παιχνιδιάρηδες, αναζωπυρώστε τα δικά σας αστεία και δημιουργήστε νέα, περνώντας ποιοτικό χρόνο μαζί.

Κάντε διασκεδαστικά πράγματα

Γεγονός είναι ότι στους περισσότερους αρέσει να έχουν κάτι να περιμένουν. Πολύ εύκολα, όμως, τα ζευγάρια παγιδεύονται στην εβδομαδιαία ρουτίνα, με όλη την κούραση και το στρες που αυτή περιλαμβάνει. Αλλά όταν κάνουν σχέδια για το μέλλον, προγραμματίζοντας ευχάριστες δραστηριότητες, η εβδομάδα περνά πολύ πιο εύκολα.

Συμβουλή: Συζητήστε με τον σύντροφό σας για όλα αυτά που θα θέλατε να κάνετε μαζί. Βγάλτε έξω το ημερολόγιο και σημειώστε πιθανές ημερομηνίες. Δεν χρειάζεται να είναι πράγματα που κοστίζουν μία περιουσία. Μπορεί να είναι απλά πικ-νικ σε ένα πάρκο, σινεμά, μία βόλτα στην παραλία. Φροντίστε να κάνετε τουλάχιστον δύο τέτοια διασκεδαστικά πράγματα κάθε μήνα.

Παραδοθείτε στις φαντασιώσεις σας

Αν πιστεύετε ότι το να βρίσκεστε σε μακροχρόνια σχέση σημαίνει πως το σεξ θα είναι πάντα ίδιο... αναθεωρήστε! Για την ακρίβεια, το να είστε σε σχέση σημαίνει ότι είστε ελεύθεροι να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε περιπετειώδεις ερωτικές εμπειρίες με σκοπό την αμοιβαία ευχαρίστηση. Μη χάνετε, λοιπόν, χρόνο και πραγματοποιήστε μαζί τις πιο άγριες φαντασιώσεις σας!

Συμβουλή: Σε ένα ρομαντικό δείπνο γράψτε ο καθένας σε ένα χαρτί τις πιο ακραίες φαντασιώσεις σας. Ανταλλάξτε τα χαρτιά σας και την επόμενη φορά που θα κάνετε σεξ φροντίστε ο ένας να πραγματοποιήσει μία φαντασίωση του άλλου.

Δεν θα τσακωθείτε ποτέ ξανά

Εντάξει, αυτό ίσως ακούγεται ουτοπικό. Ποιο ζευγάρι δεν τσακώνεται ποτέ; Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να αποφεύγετε τους καβγάδες ή να αποτρέπετε την κλιμάκωσή τους. Είναι σημαντικό να αποδεχθεί ο ένας τις διαφορές του άλλου, ακόμα κι αν κάποιες φορές σας εξοργίζουν.

Συμβουλή: Προσπαθήστε να λύνετε τις γενικές λογομαχίες και διαφωνίες πρώτα, και στη συνέχεια αρχίστε να αντιμετωπίζετε τα σοβαρότερα προβλήματα. Αν θεωρείτε ότι είναι απαραίτητο, μη διστάσετε να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Ένας τρίτος, και δη επαγγελματίας, μπορεί να σας δώσει πολύτιμες συμβουλές.

Διατηρήστε τον ενθουσιασμό!

Όλα τα ζευγάρια σε μακροχρόνιες σχέσεις σιγά-σιγά «κάθονται», οπότε είναι σημαντικό να διατηρείτε το ενδιαφέρον. Αυτό μπορεί να σημαίνει να δημιουργείτε τα δικά σας μικρά τελετουργικά, π.χ. πρωινό τις Κυριακές στο κρεβάτι ή μασάζ ο ένας στον άλλον κάθε Παρασκευή, ή να κάνετε πρωτότυπα πράγματα που δεν προορίζονται μόνο για γενέθλια και επετείους.

Συμβουλή: Αρχίστε να του κάνετε μικρά δωράκια. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι εντυπωσιακό. Μπορείτε να του μαγειρεύετε πιο συχνά τα αγαπημένα του φαγητά ή να βγάλετε εισιτήρια για να πάτε μαζί στο γήπεδο. Τέτοιες μικρές εκπλήξεις αποτελούν ενέσεις ενθουσιασμού στη σχέση και φέρνουν τον έναν πιο κοντά στον άλλον. Επιπλέον, θα τον εμπνεύσετε να σας κάνει και εκείνος αντίστοιχα «δωράκια»!

Μετατρέψτε την κρεβατοκάμαρά σας σε ερωτική φωλιά

Καθαρίστε την και πετάξτε οτιδήποτε άχρηστο που πιάνει χώρο. Αν θέλετε να διατηρείτε ενεργή την ερωτική σας ζωή, η κρεβατοκάμαρά σας θα πρέπει να αποτελεί παράδεισο ηρεμίας και αγάπης και όχι αποθήκη ή πλυσταριό. Το να έχετε έναν όμορφο χώρο για τις ιδιαίτερες στιγμές σας μπορεί να τονώσει πολύ την λίμπιντο.

Συμβουλή: Δοκιμάστε να αλλάξετε την διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σας και διατηρήστε την τακτοποιημένη. Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε μερικές ρομαντικές πινελιές, όπως αρωματικά κεριά ή πολύ απαλά μαξιλάρια. Βεβαιωθείτε ότι στον προσωπικό σας χώρο νιώθετε άνεση, ότι σας βοηθά να βρίσκετε την ερωτική σας διάθεση και ότι θέλετε να περνάτε και οι δύο χρόνο εκεί.

Δημιουργήστε χρόνο για να μιλήσετε

Σας συμβαίνει κάποιες φορές να νιώθετε ότι μιλάτε σε... τοίχο; Είναι δεδομένο ότι η επικοινωνία αποτελεί τη μαγιά μιας σχέσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να συζητάτε εκ βαθέων όλη την ώρα. Ακόμα και οι πιο ελαφριές, καθημερινές συζητήσεις είναι σημαντικές και βοηθούν στην καλή διατήρηση της σχέσης σας.

Συμβουλή: Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά κάνετε ερωτήσεις ο ένας στον άλλον; Βρείτε πιο συστηματικά χρόνο για να συζητάτε και να μαθαίνετε τα καθημερινά νέα του συντρόφου σας. Ρωτήστε τον τι συμβαίνει στην δουλειά του, τι κάνουν οι φίλοι του και η οικογένειά του και προσπαθείτε ο ένας να μαθαίνει κάθε τι νέο που συμβαίνει στη ζωή του άλλου.

Πηγή: goodtoknow

v