Τα πιο όμορφα χτενίσματα για την παραλία

Τα πιο όμορφα χτενίσματα για την παραλία

Τι είναι αυτό που κάνει τα μαλλιά μας να δείχνουν τόσο σέξι μετά από μία μέρα στην παραλία; Είναι το αλατό-νερο; Ο ήλιος και η υγρασία; Ο αέρας με την άμμο; Ή μήπως ο συνδυασμός όλων αυτών; Και πώς θα καταφέρουμε να υιοθετήσουμε το υπέροχο αυτό beach look όλες τις ώρες, όλο το καλοκαίρι;

Δείτε τα ιδανικά προϊόντα για τέλειo beach look όταν δεν είστε στην παραλία αλλά και πώς να φτιάχνετε και να περιποιέστε τα μαλλιά σας τις ώρες που απολαμβάνετε τον ήλιο και την θάλασσα.

Πριν ή μετά την παραλία

Τίποτα δεν συγκρίνεται με την υφή, τη λάμψη και το κράτημα των μαλλιών μετά την παραλία. Οι φυσικοί κυματισμοί, ο σέξι όγκος, οι φυσικές ανταύγειες από τον ήλιο... ποια δεν θα ήθελε τέτοια μαλλιά όλες τις ώρες, είτε στις διακοπές είτε στην πόλη;

Γίνεται, λένε οι hair stylists, αν δοκιμάσετε κάποιον από τους 3 παρακάτω τρόπους, ανάλογα με το ποιος θα ταιριάξει καλύτερα στα δικά σας μαλλιά:

Σπρέι αλατιού

Αν τα μαλλιά σας είναι από τη φύση τους λίγο ή πολύ κυματιστά, ένα καλό σπρέι αλατιού θα αναδείξει ιδανικά την υφή τους. Τα σπρέι αλατιού είναι εξίσου αποτελεσματικά για κάθε τύπο μαλλιών, όμως δίνουν εντυπωσιακό όγκο στα λεπτά και άτονα μαλλιά, αποτρέποντας ταυτόχρονα το φριζάρισμα.

Για να αποκτήσετε τέλειο look παραλίας, θα χρειαστεί να ψεκάσετε μικρή ποσότητα σπρέι αλατιού σε βρεγμένα ή νωπά μαλλιά και στη συνέχεια να «τσαλακώσετε» τις άκρες τους και να «τρίψετε» με τα δάχτυλά σας τις ρίζες. Δεν είναι απαραίτητο να τα στεγνώσετε –αλλά μπορείτε αν θέλετε, για να τους δώσετε ακόμα περισσότερο όγκο. Για να διατηρήσετε αυτό το look και την επόμενη ημέρα, δεν χρειάζεται να λουστείτε. Μπορείτε απλά να ψεκάσετε τα μαλλιά σας με λίγο dry shampoo.

Ένα καλό σπρέι αλατιού που προσφέρει τέλειο beach look είναι το Spray a Porter, της Kerastase (τιμή περί τα 26 ευρώ).

Ψαλίδι με τρεις κυλίνδρους

Τα ψαλίδια για μπούκλες με τρεις κυλίνδρους μπορούν επίσης να προσφέρουν εντυπωσιακό beach look. Όσο πιο μεγάλοι είναι οι κύλινδροι τόσο πιο «χαλαρά» θα είναι τα κύματα στα μαλλιά σας.

Σε κάθε περίπτωση, πριν χρησιμοποιήσετε το ψαλίδι για να δημιουργήσετε κύματα, ψεκάστε τα μαλλιά με ένα σπρέι που θα τα προστατεύσει από τη θερμότητα.

Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο ψαλίδι. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να χωρίσετε τα στεγνά μαλλιά σας σε τούφες, να τα ψεκάσετε με το σπρέι προστασίας από τη θερμότητα, και ξεκινώντας από τις άκρες να τα τυλίξετε στο ψαλίδι και να το κρατήσετε σταθερό για μερικά δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια τραβήξτε το ψαλίδι προς τα κάτω, και επαναλάβετε στην επόμενη τούφα. Ολοκληρώστε ψεκάζοντας τα μαλλιά σας με λακ.

Ένα καλό ψαλίδι με τρεις κυλίνδρους είναι το Revlon RV084C 3-Barrel Jumbo Waver, το οποίο μπορείτε να αγοράσετε από το Amazon με 18,74 δολάρια.

Μαλλιά-κεφτεδάκια

Αν θέλετε κυματιστά μαλλιά παραλίας, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε κάποιο προϊόν, δοκιμάστε το εξής: Λουστείτε, χωρίστε τα μαλλιά σας σε ίσα μέρη και στρίψτε και διπλώστε την κάθε τούφα, ώστε να σχηματιστούν δύο ή τέσσερα «κεφτεδάκια» (ανάλογα με το πόσο πλούσια είναι τα μαλλιά σας). Ψεκάστε τα μαλλιά σας με λακ για επιπλέον κράτημα. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν για μερικές ώρες, γι'αυτό είναι καλύτερο να δοκιμάσετε αυτή τη μέθοδο το βράδυ, πριν πέσετε για ύπνο, ώστε να έχετε κυματιστά μαλλιά το επόμενο πρωί.

Φροντίστε, όμως, τα μαλλιά σας να μην είναι πολύ βρεγμένα πριν τα κάνετε «κεφτεδάκια», γιατί είναι πιθανό να μην έχουν στεγνώσει μέχρι το πρωί. Το πρωί, πλέον, θα λύσετε τα «κεφτεδάκια» και θα χτενίσετε ελαφρά τα μαλλιά με τα δάχτυλά σας. Τότε μπορείτε, αν θέλετε κι αν έχετε πολύ ίσια μαλλιά, να ψεκάσετε ξανά λίγη λακ για να «κρατήσουν» τα κύματα περισσότερο.

Στην παραλία

Πώς θα δείχνουν, όμως, υπέροχα τα μαλλιά σας ενώ είστε στην παραλία; Ποια είναι τα πιο βολικά χτενίσματα και με ποια θα αποδώσετε το πραγματικό beach look; Οι ειδικοί συνιστούν τα παρακάτω στιλ και συμβουλεύουν πριν δοκιμάσετε οποιοδήποτε από αυτά, να ψεκάσετε τα μαλλιά σας από τη ρίζα μέχρι την άκρη με ένα αντηλιακό μαλλιών, όπως το Αντηλιακό Μαλλιών Korres με συστατικά από κόκκινο αμπέλι (τιμή περίπου 15 ευρώ).

Κομψός κότσος

Κυματιστά και ανέμελα

Γαλλικές πλεξούδες

Χαλαρή αλογοουρά

Λουλουδένια κοκαλάκια

v