Το σεξ προλαμβάνει τις ρυτίδες

Το σεξ προλαμβάνει τις ρυτίδες

Βάλτε στην άκρη τις πανάκριβες βραδινές κρέμες και τα σέρουμ. Το μυστικό για να διατηρήσετε όσο περισσότερο γίνεται την επιδερμίδα σας νεανική και λαμπερή δεν βρίσκεται σε βαζάκι αλλά... σε σακουλάκι! Και όπως λέει χαρακτηριστικά ο ψυχολόγος David Weeks, «η υγιής σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα στα πιο ώριμα χρόνια της γυναίκας, την κάνει να δείχνει από πέντε έως επτά χρόνια νεώτερη».

Με την ερωτική πράξη, όπως εξηγεί ο Weeks, ο οργανισμός απελευθερώνει αυξητικές ορμόνες, οι οποίες κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο ελαστική. Και όσο πιο σφριγηλό είναι το δέρμα, τόσο λιγότερες οι ρυτίδες και το «σακούλιασμα».

Επιπροσθέτως, το συχνό και καλό σεξ οδηγεί και στην απελευθέρωση της ορμόνης ενδορφίνης, η οποία μειώνει τον πόνο, το στρες και βοηθά στο να κοιμάται κανείς καλύτερα. Όλες αυτές οι χημικές διεργασίες θα σας γεμίσουν ζωντάνια και θα σας προσδώσουν πιο νεανική εμφάνιση.

Προκειμένου να επιβεβαιώσει τις θεωρίες του, ο Weeks αφιέρωσε μία ολόκληρη δεκαετία παίρνοντας συνεντεύξεις από άνδρες και γυναίκες αναφορικά με τη σεξουαλική τους ζωή. Βρήκε, λοιπόν, ότι εκείνοι που έδειχναν νεώτεροι από την ηλικία τους ήταν όσοι «καμάρωναν» για το γεγονός ότι κάνουν σεξ κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα, δηλαδή 50% περισσότερο από όσους δείχνουν ανάλογα με την ηλικία τους ή και μεγαλύτεροι.

Κι αν πιστεύετε ότι το σεξ τύπου «ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε» αρκεί για να διώξει μακριά τις ρυτίδες... κάνετε λάθος! Δεν αρκεί να καλέσετε τον σύντροφό σας για ένα «γρήγορο lifting» πριν βγείτε για καφέ με τις φίλες σας. Σύμφωνα με τον Weeks, η ικανοποίηση που εισπράττει κανείς από τη σεξουαλική πράξη είναι σημαντικός παράγοντας στη διατήρηση της νεότητας. Ο Weeks, σε προηγούμενη έρευνά του, μάλιστα, είχε βρει ότι το συχνό, απολαυστικό σεξ υπόσχεται μακροζωία.

Αντί για μία ακόμα θεραπεία προσώπου, λοιπόν, προτιμήστε να κλείσετε ένα ερωτικό ραντεβού με το έτερον ήμισυ!

Πηγή: iVillage

v