Όσα δεν ξέρετε για το σεξ

Όσα δεν ξέρετε για το σεξ

Όσα επεισόδια Sex and the City κι αν έχετε δει (από δύο φορές το κάθε ένα) κι όσα κι αν -πιστεύετε πως- έχετε μάθει στην πράξη, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά ακόμα που δεν γνωρίζετε για το σεξ. Και δεν θα το πιστεύετε, αν συνεχίσετε να διαβάζετε...

Μπορούν και οι γυναίκες να εκλύουν υγρά

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που δηλώνουν ότι είτε πριν είτε κατά τη διάρκεια του οργασμού μπορούν να απελευθερώσουν ένα υγρό που δεν είναι ούτε ούρα ούτε κολπικά υγρά, παρά ένα διαφανές, άοσμο υγρό που βγαίνει από την ουρήθρα (ή τους αγωγούς που την περιβάλλουν) σε ποσότητα μερικών σταγόνων ή μεγαλύτερη (το λεγόμενο "squirting"). Αυτό, σύμφωνα με τους σεξολόγους, μπορεί να γίνει ως αποτέλεσμα ερεθισμού του σημείου G και χρειάζεται εξάσκηση αλλά και πλήρη απελευθέρωση της γυναίκας για να πραγματοποιηθεί.

Είναι πιθανό να μην «εφαρμόζουν» καλά

Αυτός είναι ο κλειδοκράτορας και εσείς η φύλακας της πύλης. Ο συνδυασμός αυτός, όμως, δεν ταιριάζει πάντα. Είναι σαν δύο κομμάτια παζλ: Αν το ανδρικό μόριο είναι πολύ μεγάλο και η γυναίκα πολύ στενή, το παζλ μπορεί να μη «δένει». Οι ειδικοί συμβουλεύουν, ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις να δοκιμάζει το ζευγάρι διάφορες στάσεις μέχρι να καταλήξει σε αυτήν που θα τους «βολεύει». Αν, πάλι, ο άνδρας είναι πολύ «μικρός», ίσως πρέπει να επενδύσετε σε μερικά sex toys.

Έμφαση στην αριστερή πλευρά

Σύμφωνα με τους σεξολόγους, υπάρχει μία συγκεκριμένη περιοχή στην κλειτορίδα, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Πρόκειται για το πάνω και αριστερά τεταρτημόριο της κλειτοριδικής κεφαλής, το οποίο ερεθίζεται περισσότερο από κάθε άλλο σημείο όταν κάποιος το αγγίζει.

Αιμορραγία μετά τη συνουσία

Αν παρατηρήσετε λίγους κόκκινους λεκέδες μετά την σεξουαλική επαφή, δε σημαίνει απαραίτητα ότι σας ήρθε περίοδος ή ότι κάτι... σκίστηκε. Μικρή αιμορραγία μετά τη συνουσία είναι σύνηθες φαινόμενο και μπορεί να οφείλεται σε λοίμωξη του τραχήλου ή σε πολύποδα. Παρόλο που δεν πρόκειται για ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση, θα πρέπει να ενημερώσετε τον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα αποφασίσει αν απαιτείται κάποια θεραπεία.

Η επιθυμία έχει να κάνει με τη μέρα του κύκλου

Δεν είναι περίεργο ότι οι γυναίκες βιώνουν έντονη σεξουαλική επιθυμία τις ημέρες που έχουν ωορρηξία. Είναι τότε που τα επίπεδα τεστοστερόνης φτάνουν στα ύψη και κάνουν τις γυναίκες να θέλουν σεξ ως βιολογική ανάγκη για να τεκνοποιήσουν.

Πολλοί straight επιθυμούν πρωκτική διέγερση

Ένας λόγος που οι άνδρες δεν θέλουν η γυναίκα να αγγίζει την «πίσω πόρτα» τους, είναι από φόβο ότι θα θεωρηθούν γκέι. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι η περιοχή του πρωκτού είναι γεμάτη νευρικές απολήξεις, ενώ εκεί βρίσκεται και ο προστάτης, ο οποίος αν διεγερθεί μπορεί να οδηγήσει σε πολύ έντονους οργασμούς. Αν αποφασίσετε να... διερευνήσετε την περιοχή, φροντίστε να τον έχετε προειδοποιήσει!

Οι γυναίκες μπορούν να έχουν απεριόριστους οργασμούς

Μετά από έναν οργασμό, οι άνδρες χρειάζονται λίγο (ή περισσότερο) χρόνο μέχρι να χάσουν και να επανακτήσουν τη στύση. Οι γυναίκες δεν έχουν ανάγκη από αυτόν τον χρόνο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, έχουν τη δυνατότητα για επαναλαμβανόμενους οργασμούς, απεριόριστες φορές, αρκεί οι άνδρες να κατέχουν τις συγκεκριμένες τεχνικές που θα βοηθήσουν τις γυναίκες να έρθουν σε οργασμό. Αυτό σημαίνει πως ο άνδρας πρέπει να «ακούει» το σώμα του ώστε να μειώνει τη διέγερσή του λίγο πριν εκσπερματίσει. Αν μπορεί να καθυστερήσει τον δικό του οργασμό, ο άνδρας αυτός μπορεί να χαρίσει πολλούς οργασμούς στη σύντροφό του.

Δεν είναι λίγοι οι ηλικιωμένοι που κάνουν σεξ

Είτε με τη βοήθεια του μπλε χαπιού είτε χωρίς αυτό, δεν είναι λίγοι οι ηλικιωμένοι που όχι μόνο συνεχίζουν να νιώθουν έλξη ο ένας για τον άλλον, αλλά και επιδίδονται σε σεξουαλικές περιπτύξεις, με την πρώτη ευκαιρία. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και στον σύντροφό σας.

Το λιπαντικό μπορεί να κάνει τη διαφορά

Ένας λόγος που μία γυναίκα μπορεί να μην απολαμβάνει το σεξ ή να το βρίσκει επίπονο, είναι η έλλειψη επαρκούς υγρασίας στην περιοχή του κόλπου. Με τη χρήση λίγου λιπαντικού, όμως, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί οριστικά και η γυναίκα να βιώσει στιγμές απόλαυσης.

Για τις περισσότερες γυναίκες δεν αρκεί η διείσδυση

Για να έρθει σε οργασμό ένας άνδρας πρέπει να χρησιμοποιήσει το μόριό του. Για τη γυναίκα, όμως, δεν αρκεί η διείσδυση. Οι περισσότερες γυναίκες, για να έρθουν σε οργασμό, πρέπει να ερεθίσουν την κλειτορίδα τους –είτε μόνες τους είτε με τη βοήθεια του συντρόφου τους.

Το να κάνεις σεξ σε κάνει να δείχνεις σέξι

Με το σεξ τα επίπεδα οιστρογόνων στον οργανισμό διπλασιάζονται, με αποτέλεσμα η γυναίκα να δείχνει πιο λαμπερή, ειδικά στα μαλλιά και την επιδερμίδα, ενώ και η μήτρα της γυναίκας παραμένει πιο υγρή.

Μια κουταλιά του γλυκού

Έχει υπολογιστεί ότι κάθε φορά που εκσπερματίζει ένας άνδρας δεν εκλύει περισσότερο από 1-2 κουταλιές του γλυκού σπέρμα.

Οι άνθρωποι και τα δελφίνια είναι τα μόνα θηλαστικά που κάνουν σεξ μόνο για ευχαρίστηση

...χωρίς απαραίτητα να σκέφτονται την τεκνοποίηση!

Το σεξ μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες και να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού

Οι επιστήμονες το είπαν, μετά από έρευνες!

Μην ξεχνάτε τις ασκήσεις Kegel

Με τακτικές ασκήσεις Kegel όχι μόνο θα απολαμβάνετε το σεξ περισσότερο, αλλά, μεγαλώνοντας, θα τα πάτε και πολύ καλύτερα με την ακράτεια.

Το σεξ συνήθως διαρκεί λιγότερο από 10 λεπτά

Έτσι λένε οι έρευνες. Αντί, λοιπόν, να παραπονιέστε και να συγκρίνεστε με τους άλλους, βρείτε τρόπους να το κάνετε να διαρκεί περισσότερο.

Ο ύπνος μετά το σεξ είναι φυσιολογικό για άνδρες και γυναίκες

Αυτό γιατί και στους δύο απελευθερώνεται η ορμόνη οξυτοκίνη που κάνει το σώμα να αποζητά ύπνο, όπως λένε οι σεξολόγοι.

Σεξ στην περίοδο

Έχει ένα πλεονέκτημα: Απελευθερώνεται μεγάλη ποσότητα αίματος μετά από την πράξη, με αποτέλεσμα οι μέρες περιόδου να είναι τελικά λιγότερες.

Το αντισυλληπτικό μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο μέτρο αντισύλληψης και παρατηρήστε τη διαφορά.

Υποτακτικές φαντασιώσεις

Είναι φυσιολογικό για τις γυναίκες να έχουν φαντασιώσεις στις οποίες να υποτάσσονται στους άνδρες, λένε οι ειδικοί –ακόμα και οι πιο δυναμικές γυναίκες.

Πηγή: iVillage

v