7 family-friendly πάρκα της Αττικής

7 family-friendly πάρκα της Αττικής

Μπορεί στην Αθήνα να μην διαθέτουμε τα τεράστια, καταπράσινα και φροντισμένα πάρκα της δυτικής Ευρώπης, διαθέτουμε όμως πολύ ήλιο και πράσινες οάσεις που μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση. Ξεχωρίσαμε τα 7 αγαπημένους μας προορισμούς για βόλτες, πικ-νικ και παιχνίδι με όλη την οικογένεια.

Εθνικός Κήπος

Ήταν, είναι και θα είναι το «πάρκο της καρδιάς μας» και η ομορφότερη πηγή πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας. Τελευταία, μάλιστα, που οι λιμνούλες έχουν κάπως καθαρίσει και τα ζωάκια έχουν φροντιστεί, έχει γίνει ακόμα πιο ελκυστικός. Δεν είναι τυχαίο ότι αμέτρητοι Αθηναίοι στήνουν εκεί τραπεζομάντηλα και ταπεράκια για κυριακάτικα, ηλιόλουστα πικ-νικ. Εναλλακτικά, υπάρχει πάντα το καφέ «Ο Κήπος» για ουζοποικιλίες υπό σκιάν.

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης

Έξι φορές μεγαλύτερο από τον Εθνικό Κήπο, το Πάρκο Τρίτση, απλώνεται σε μία τεράστια έκταση στο Ίλιον και φιλοξενεί στις μεγάλες λίμνες του 177 διαφορετικά είδη πουλιών. Επιπλέον, στις ίδιες εγκαταστάσεις θα βρείτε δύο καφέ με ποικιλίες για να «τσιμπήσετε», κούνιες, αλλά και κέντρο ιππασίας, ενώ ο άπλετος ελεύθερος χώρος προσφέρεται για πικ νικ και ξέφρενο παιχνίδι. Αν, μάλιστα, έχετε ποδήλατα, ακόμα καλύτερα γιατί θα μπορείτε να το «γυρίσετε» όλο πιο ξεκούραστα.

Πεδίον του Άρεως

Η ολοκλήρωση της ανάπλασής του από το αρχιτεκτονικό γραφείο Τομπάζη έφερε ξανά στο φως την πραγματική ομορφιά του και το μετέτρεψε σε ένα πάρκο ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το πράσινο και τα όμορφα λουλούδια εντυπωσιάζουν, τα όμορφα πέτρινα μονοπάτια σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό ξαφνιάζουν ευχάριστα, ενώ οι skaters έχουν πλέον το στέκι τους και δεν αποτελούν κίνδυνο για τα πιτσιρίκια που τώρα πρωτοπερπατούν.

Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Μικρό αλλά εντυπωσιακά φροντισμένο και καθαρό, με πολύ πράσινο, πολλές περιφράξεις, μία αξιοπρεπέστατη παιδική χαρά και ένα συμπαθητικό καφέ με τα απαραίτητα. Είναι ιδανικό για βόλτες με το καροτσάκι και μάλιστα μέχρι αργά το απόγευμα, καθώς έχει επαρκή φωτισμό. Επιπλέον, αν πεινάσετε είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστείτε με κάποιο από τα γύρω ταβερνάκια της Καισαριανής.

Δάσος Συγγρού

Το Δάσος Συγγρού σφύζει από δέντρα και πρασινάδα και είναι τέλειος προορισμός τόσο για πικ-νικ όσο και για παιχνίδια με τα παιδιά στο γρασίδι, χωρίς να φοβάστε ότι θα πέσουν και θα χτυπήσουν. Διαθέτει, μάλιστα, και μια μικρή παιδική χαρά για περισσότερη ποικιλία στο παιχνίδι τους. Πέρα από τη φυσική ομορφιά του, στο δάσος θα θαυμάσετε και δύο αρχιτεκτονικά «κοσμήματα»: τη μοναδική στην Ελλάδα ορθόδοξη νεογοτθική εκκλησία και το αρχοντικό της οικογένειας Συγγρού, σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ.

Πάρκο Τατοΐου

Αν και η τεράστια έκτασή τους ξεπερνά τα όρια του "πάρκου", σίγουρα τα τέως βασιλικά κτήματα στο Τατόι προσφέρονται για ολοήμερη απόδραση στη φύση με την οικογένεια. Εκεί, πέρα από ατελείωτες βόλτες με ποδήλατα, μπορείτε να κάνετε πικ-νικ, να παίξετε, να περπατήσετε και να θαυμάσετε την πάλαι ποτέ βασιλική εξοχική κατοικία. Όλα αυτά στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Άλσος Νέας Σμύρνης

Μπορεί να είναι μικρό και να μην είναι τόσο εκτενώς στρωμένο με γρασίδι όσο θα έπρεπε, πάντως καλύπτει πλήρως τις ανάγκες πολλών κατοίκων των νοτίων προαστίων που συρρέουν καθημερινά με τα πιτσιρίκια είτε για τις κούνιες που έχει εκεί, είτε για παιχνίδι στο μεγάλο πλακόστρωτο, ή απλά για καφεδάκι στο κεντρικό μαγαζί. Αν, λοιπόν, ζείτε στην ευρύτερη περιοχή, θα αποτελέσει την πιο εύκολη λύση για την κυριακάτικη βόλτα σας. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v