5 συνταγές για μοναδικά παγωτά – σάντουιτς

5 συνταγές για μοναδικά παγωτά – σάντουιτς

Τι είναι καλύτερο από ένα donut; Ένα donut παγωτό. Και τι είναι καλύτερο από ένα brownie; Ένα brownie παγωτό! Δείτε 5 συνταγές για να μετατρέψετε τα αγαπημένα σας γλυκά σε παγωτά –σάντουιτς!

Παγωτό – σάντουιτς Red Velvet

Υλικά

1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
2 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη
1 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μία πρέζα αλάτι
6 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε gel
1 1/2 ποτήρι παγωτό

Εκτέλεση

Ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε το βούτυρο λιωμένο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά. Προσθέστε τη βανίλια και το αυγό και το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατέψτε με ένα μίξερ χειρός. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια έτσι ώστε να έχει πάχος λίγων χιλιοστών. Κόψτε 12 κύκλους και μεταφέρετε σε ένα ταψί, στο οποίο έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα. Κάντε μερικές τρύπες με το πιρούνι πάνω από τη ζύμη και τοποθετήστε τα κομμάτια στο ψυγείο για ακόμη 30 λεπτά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170. Ψήστε τα μπισκότα για 7-8. Αφήστε τα να κρυώσουν και γεμίστε τα με παγωτό. Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Συνταγή: jasonandshawnda.com

Donut παγωτό – σάντουιτς

 

Υλικά

Donuts
Παγωτό (όποια γεύση θέλετε)
Νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση

Κόβετε τα donuts στη μέση. Γεμίζετε με περίπου με ¼ του φλιτζανιού παγωτό και τα κλείνετε. Το βάζετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπολ και τα τοποθετείτε για 30'' στο φούρνο μικροκυμάτων ώστε να λιώσουν. Αφαιρέστε τα donuts από τον καταψύκτη και απλώστε τη σοκολάτα πάνω τους. Καταψύχετε ξανά για περίπου 1 ώρα.

Συνταγή/φωτο: thefoodaisle.blogspot.gr

Ψημένα Marshmallow με παγωτό

 

Υλικά

12 μεγάλα marshmallows (ζαχαρωτά)
1 κούπα κρέμα γάλακτος παχύρευστη
1/2 κούπα γάλα πλήρες
1/2 κούπα ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
2 κρόκους αυγών
Μία βανίλια
12 μπισκότα τύπου cookies

Εκτέλεση

Για το παγωτό: Τοποθετήστε τα marshmallows στην τοστιέρα μέχρι να γίνουν καφέ και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε λίγο νερό και πάγο και τοποθετήστε μέσα ένα μικρότερο μπολ. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος στο μικρότερο μπολ.

Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεστάνετε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι κρέμας γάλακτος, το πλήρες γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Μόλις είναι ζεστό, αλλά όχι καυτό, αναμείξτε λίγο από το μίγμα με τους κρόκους σε ένα μπολ και τοποθετήστε τα στην κατσαρόλα, μέχρι το μείγμα να πήξει αρκετά. Προσθέστε τα ψημένα marshmallows και τη βανίλια μέχρι να λιώσουν. Κατεβάστε από τη φωτιά και τοποθετήστε το μείγμα στο μπολ με την κρέμα γάλακτος που έχετε φυλάξει. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια παγώστε το ανακατεύοντας ανά 30 λεπτά.

Για τα μπισκότα: Καταψύξτε τα cookies για 15 λεπτά. Τοποθετήστε μία κουταλιά παγωτό στη μια μεριά του μπισκότου και «κλείστε» με ένα άλλο μπισκότο. Μόλις τελειώσετε τοποθετήστε τα σάντουιτς – παγωτά στην κατάψυξη.

Συνταγή/φωτο: chocolatemoosey.com

Παγωτό – σάντουιτς με brownies και φυστικοβούτυρο

 

Υλικά

10 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 μεγάλα αυγά κρύα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
500 γρ. παγωτό βανίλια
1/2 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και τοποθετείτε από μία λαδόκολλα σε δύο μεταλλικά ταψιά, έτσι ώστε από τις δύο πλευρές να περισσεύει λαδόκολλα. Αναμείξτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετήστε το κατσαρολάκι σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει ώστε να λιώσει το βούτυρο, χωρίς να καεί, ανακατεύοντας. Αφαιρείτε το βούτυρο από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 10'.

Προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε και το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Μοιράστε το μείγμα στα δύο ταψιά. Ψήστε τα brownies για 10 με 12 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς.

Τοποθετήστε το παγωτό στο φούρνο μικροκυμάτων και ανακατέψτε το μείγμα στα 10''. Επαναλάβετε, αν χρειάζεται έτσι ώστε το παγωτό να μαλακώσει για να απλώνεται. Ενώ τα brownies βρίσκονται ακόμα στο ταψί (εκτός φούρνου), απλώστε πάνω τους (στο ένα μόνο ταψί) το μαλακό παγωτό. Πάνω από το παγωτό, τοποθετήστε σε κουταλιές το φυστικοβούτυρο.

Χρησιμοποιώντας τις προεξοχές της λαδόκολλας από το δεύτερο ταψί, μεταφέρετε την μία στρώση brownies πάνω στο παγωτό, έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα μεγάλο τοστ. Καλύψτε το ταψί και τοποθετήστε το στην κατάψυξη έτσι ώστε να παγώσει, για τουλάχιστον 3 ώρες. Μόλις γίνει σταθερό, βγάλτε τις λαδόκολλες και κόψτε σε κομμάτια.

Συνταγή/φωτό: justataste.com

Μπισκότα με μαύρη ζάχαρη και παγωτό φράουλα

 

Υλικά (για τα μπισκότα)

250 γρ. ανάλατο βούτυρο
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2,5 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Αναμείξτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα και ανακατέψτε καλά. Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστικό περιτύλιγμα για μερικές ώρες. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ταψί, χύνοντας με μια κουτάλα για να σχηματιστούν στρογγυλά μπισκότα. Ψήστε στους 170 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Όταν τα μπισκότα κρυώσουν «γεμίστε» τα με παγωτό και καπακώστε τα με άλλο μπισκότο. (Δείτε συνταγές για σπιτικό παγωτό εδώ)

Συνταγή/φωτό: buttercreamblondie.com

Δείτε ακόμα περισσότερες συνταγές για παγωτά - σάντουιτς (στα αγγλικά) εδώ.

v