Ο φθηνότερος γάμος της χρονιάς

Ο φθηνότερος γάμος της χρονιάς

Πώς να μην χαρακτηρίζονται τσιγκούνηδες οι Σκοτσέζοι μετά από αυτό; Η Georgina Porteous και ο Sid Innes πρέπει να πάρουν βραβείο τσιγκουνιάς για τον σούπερ-οικονομικό γάμο που πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες, χωρίς να ξοδέψουν σχεδόν ούτε ένα ευρώ! Και νιώθουν τρομερά υπερήφανοι.

Οι δυο τους πραγματοποίησαν έναν γάμο «με τα όλα του» πριν μερικές ημέρες στα Highlands της Σκωτίας, με λουλούδια, γαμήλια τούρτα, φωτογράφο, ακόμα και jazz μπάντα για ζωντανή μουσική, με μηδενικά έξοδα.

Το ζευγάρι που ασχολείται με την ανακύκλωση και την οικο-αυτάρκεια, χρειάστηκε να πληρώσει 70 δολάρια για την άδεια του γάμου, αλλά πέρα από αυτό το πόσο, ό,τι άλλο χρειάστηκε τους χαρίστηκε ή τους δανείστηκε.

Η νύφη αποκάλυψε ότι δεν ήθελε πολυτέλειες στον γάμο της και έτσι πήρε ό,τι χρειάστηκε για τη δεξίωση (π.χ. τα καθίσματα, τα ρούχα, ακόμα και τα φώτα) από ένα site στο οποίο ο κόσμος χαρίζει παλιά αντικείμενα.

Οι βέρες του ζευγαριού φτιάχτηκαν από την ίδια τη νύφη, η οποία βρήκε και σκάλισε κέρατα ελαφιού, ενώ το νυφικό της κόστισε μόλις 1 ευρώ –το μόνο πραγματικό έξοδο του γάμου.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε από τη μητέρα της νύφης, η οποία είναι πάστορας, ενώ το τραπέζι έγινε στον κήπο του σπιτιού του ζευγαριού, όπου στους καλεσμένους ζητήθηκε να φέρουν από ένα πιάτο φαγητό.

Ο φωτογράφος του γάμου προσέφερε τις υπηρεσίες του με αντάλλαγμα κάποια γραφιστική δουλειά που θα του κάνει η νύφη (η οποία είναι γραφίστρια στο επάγγελμα), ενώ η γαμήλια τούρτα φτιάχτηκε από την θεία της.

Το ζευγάρι, που γνωρίστηκε το 2009 στο Βερολίνο, είπε ότι είχαν από νωρίς αποφασίσει να κάνουν τον φθηνότερο δυνατό γάμο, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα για να φτιάξουν το σπίτι των ονείρων τους και να πάνε γαμήλιο ταξίδι. Ανάφεραν, μάλιστα, στην Daily Mail ότι πάντα ονειρεύονταν έναν κλειστό και φθηνό γάμο και δεν τους ήταν καθόλου δύσκολο να τον πετύχουν, καθώς ασχολούνται σοβαρά με την ανακύκλωση και την οικο-αυτάρκεια. Για την ακρίβεια, όπως είπαν, η όλη εμπειρία ήταν τρομερά διασκεδαστική.

Τόνισαν, μάλιστα, ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξοδεύει κανείς μεγάλα ποσά για να παντρευτεί. Η μέρα έχει να κάνει με την τελετή των αιώνιων δεσμών σου με τον άνθρωπο που αγαπάς και για εμάς το μόνο που είχε σημασία ήταν να γίνουμε ανδρόγυνο. Δεν θέλαμε ούτε χρειαζόμασταν ένα εντυπωσιακό event».

Πώς μπορείτε να γλυτώσετε χρήματα από τον γάμο σας;

Δεν λέμε να κάνετε κάτι τόσο ακραίο όπως το παραπάνω ζευγάρι, όμως πάντα υπάρχουν τρόποι να γλυτώσετε άσκοπα έξοδα από τον γάμο σας. Πώς:

-Στέλνοντας ηλεκτρονικές προσκλήσεις.
-Φτιάχνοντας μόνες σας τις μπομπονιέρες.
-Φορώντας το νυφικό της μαμάς σας (ή κάποιας φίλης).
-Κάνοντας το τραπέζι στο σπίτι και ζητώντας από τους στενούς φίλους και συγγενείς αντί να σας πάρουν δώρα, να φέρει ο καθένας από ένα ταψί φαγητού.
-Διακοσμώντας την εκκλησία και το σπίτι με λουλούδια και κλαδιά που θα μαζέψετε και θα δέσετε σε ανθοδέσμες από πάρκα και δάση.

v