Τεστ πατρότητας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Τεστ πατρότητας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το να υπάρχουν αμφιβολίες για την πατρότητα ενός αγέννητου μωρού, μπορούν να μετατρέψουν την ευτυχισμένη περίοδο της εγκυμοσύνης σε διάστημα άγχους και διαμάχης. Αν θέλετε να βεβαιωθείτε για την πατρότητα του μωρού σας ή απλώς να αποδείξετε στον άντρα της ζωής σας ότι σύντομα θα αποκτήσει διάδοχο, υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το πετύχετε: κάνοντας τεστ πατρότητας ενώ είστε έγκυος.

Τα πλεονεκτήματα του τεστ πατρότητας

Όσο δυσάρεστη κι αν είναι η εμπειρία του τεστ πατρότητας, υπάρχουν μερικά σημαντικά πλεονεκτήματα. Σύμφωνα με δικηγόρους, ένα τέτοιο τεστ μπορεί να δώσει στο παιδί σας πρόσβαση σε προνόμια που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχε. Μπορεί, επίσης, να επιβεβαιώσει την καταγωγή του παιδιού σας και άρα το ιατρικό ιστορικό του. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες να δημιουργηθούν δεσμοί ανάμεσα στον πατέρα και το παιδί. Τέλος, ένα τεστ πατρότητας θα πείσει τον πραγματικό πατέρα να αναγνωρίσει το παιδί του πριν ακόμα αυτό γεννηθεί.

Πώς γίνεται;

Ένας τρόπος να πραγματοποιηθεί το τεστ πατρότητας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι με αμνιοπαρακέντηση. Μέσω αυτής λαμβάνεται ένα πολύ μικρό ποσό αμνιακού υγρού από τη μήτρα με τη χρήση μιας πολύ λεπτής βελόνας. Το συγκεκριμένο τεστ μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, μεταξύ 14ης και 20ης εβδομάδας.

Ένας άλλος τρόπος να εξακριβώσει μια έγκυος ποιος είναι ο πατέρας του μωρού της, και μάλιστα ακόμη νωρίτερα, είναι μέσω της χρήσης δείγματος χοριακής λάχνης. Το τεστ μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταξύ 10ης και 13ης εβδομάδας και για να ολοκληρωθεί, ο γιατρός εισάγει μία βελόνα ή έναν σωλήνα στον κόλπο της γυναίκας και μέσω ενός μικροσκοπικού ανοίγματος στον τράχηλο, παίρνει μικρό δείγμα ιστού από τα τοιχώματα της μήτρας.

Οι αντιρρήσεις

Πολλοί γιατροί διστάζουν να διεξάγουν τεστ πατρότητας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και προτιμούν να περιμένουν την γέννηση του μωρού. Ο λόγος είναι ότι τόσο η αμνιοκέντηση όσο και το δείγμα χοριακής λάχνης ενδέχεται να δημιουργήσουν επιπλοκές στην εγκυμοσύνη και να οδηγήσουν σε αποβολή. Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, οι γιατροί που θεωρούν πως δεν αξίζει να μπει η έγκυος και το έμβρυο σε τέτοιο κίνδυνο μόνο και μόνο για να αποδειχθεί η πατρότητα του μωρού.

Πηγή: Modernmom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v