Έξυπνες ιδέες για οργάνωση σπιτιού

Έξυπνες ιδέες για οργάνωση σπιτιού

Δείτε πώς θα τακτοποιήσετε αποτελεσματικά τα κοσμήματα και τα μπιζού, πώς θα τακτοποιήσετε τα αμέτρητα καλώδια των ηλεκτρικών συσκευών και πώς θα οργανώσετε τα πάντα στο σπίτι μια και καλή, με έξυπνους τρόπους που δεν είχατε μέχρι σήμερα φανταστεί!

Μαγνητικά βαζάκια για μπαχαρικά

Αν έχετε μωρά στο σπίτι έχετε σίγουρα μπόλικα βαζάκια με βρεφικές τροφές κ.λ.π. Τι μπορείτε να κάνετε με αυτά; Να κολλήσετε μία μαγνητική ταινία στο καπάκι τους (θα βρείτε εδώ), προκειμένου τα βαζάκια να τοποθετηθούν στην πόρτα του ψυγείου, και να αποθηκεύετε εκεί τα μπαχαρικά σας. Μπορείτε, μάλιστα, να τους κολλήσετε και ετικέτες με το όνομα κάθε μπαχαρικού.

Δαχτυλίδια αναψυκτικών για κρεμάστρες

Κερδίστε ακόμα περισσότερο χώρο στις ντουλάπες σας ενώνοντας τις κρεμάστρες των ρούχων με δαχτυλίδια αναψυκτικών και κρεμώντας τα κάθετα.

Βάση ρολού για τα βραχιόλια

Τα πολλά βραχιόλια πιάνουν χώρο, μπερδεύονται και σας ταλαιπωρούν. Αν τα περάσετε όλα σε μία κάθετη βάση ρολού, όμως, και χώρο θα κερδίσετε και ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό για το δωμάτιό σας θα έχετε φτιάξει.

Πλαστικός κουβάς για τις κορδέλες

Αν έχετε πολλά μασούρια με κορδέλες ή κλωστές που συνεχώς μπερδεύονται, βρείτε έναν πλαστικό κουβά ή δοχείο με τρύπες, τοποθετήστε τις μέσα και βγάλτε έξω τις άκρες τους!

Κρεμαστάρια κουρτίνας μπάνιου για τσάντες

Εσείς πού αποθηκεύετε όλες αυτές τις τσάντες; Μία καλή ιδέα, αν έχετε λίγο χώρο στη ντουλάπα σας, είναι να τις «περάσετε» σε κρεμαστάρια όπως αυτά που έχουν συνήθως οι κουρτίνες μπάνιου, και να τις κρεμάσετε ψηλά, στον σωλήνα της ντουλάπας.

Κρεμαστάρια κουρτίνας μπάνιου για μαντήλια

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα αμέτρητα μαντήλια σας. Τοποθετήστε (απλά κρεμάστε ή κολλήστε) τα στρογγυλά κρεμαστάρια της κουρτίνας του μπάνιου σε μία κρεμάστρα και «περάστε» από ένα μαντήλι σε κάθε κρεμαστάρι.

Θήκες για μαχαιροπίρουνα για τακτοποίηση κοσμημάτων

Μία έξυπνη ιδέα για να έχετε πάντα τακτοποιημένα τα κοσμήματα και τα μπιζού σας είναι να πάρετε μία κλασική, ξύλινη θήκη για μαχαιροπίρουνα (όπως αυτές που βάζουμε στο πρώτο συρτάρι της κουζίνας) και να της περάσετε γαντζάκια, όπως στη φωτογραφία, προκειμένου να κρεμάσετε από αυτά όλα τα κολιέ σας. Μπορείτε, μάλιστα, να την βάψετε σε όποιο χρώμα προτιμάτε και να την καρφώσετε κάθετα στον τοίχο, όπως στη φωτογραφία.

Χαρτόνι ρολού για τις κόλες περιτυλίγματος

Αν συνηθίζετε να τυλίγετε εσείς τα δώρα της οικογένειας, έχετε σίγουρα στο σπίτι πολλές κόλλες που δεν ξέρετε πώς να αποθηκεύσετε, χωρίς να τσαλακωθούν και να χάσουν τη μορφή τους. Μία έξυπνη ιδέα είναι να τις περάσετε μέσα στο κυλινδρικό χαρτόνι που βρίσκεται στο ρολό του χαρτιού υγείας.

Κουτάκι χαρτομάντιλων για πλαστικές σακούλες

Αν έχετε άδεια κουτάκια για χαρτομάντηλα, μπορείτε σε αυτά να αποθηκεύετε τις σακούλες τους σούπερ μάρκετ και να τραβάτε από εκεί μία-μία κάθε φορά που θα τις χρειάζεστε.

Παγοθήκη για μικροααντικείμενα

Κλασική ιδέα για να φυλάτε και να ξεχωρίζετε μικρά κοσμήματα, χάντρες και ό,τι άλλο μικροαντικείμενο χάνεται συνήθως δεξιά-αριστερά.

Ρολό χαρτιού για καλώδια

Από το να γεμίζετε τα συρτάρια σας με καλώδια ηλεκτρικών συσκευών που μπλέκονται και σας ταλαιπωρούν, τυλίξτε τα στους κυλίνδρους του χαρτιού τουαλέτας και ησυχάστε!

Βάση περιοδικών για κατσαρολικά

Για την ακρίβεια, για τα καπάκια από τις κατσαρόλες, καθώς οι κατσαρόλες μπορούν να στοιβαχτούν η μία μέση στην άλλη. Με τα καπάκια, όμως, τι γίνεται; Κρεμάστε τα σε μία βάση περιοδικών, στον τοίχο της κουζίνας.

Πλαστικοί σωλήνες υδραυλικών για σεσουάρ

Πιστολάκια, σίδερα, ψαλίδια, πρέσες... Πώς να τακτοποιήσετε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για τα χτενίσματά σας; Καρφώνοντας έναν πλαστικό σωλήνα υδραυλικών στον τοίχο και τοποθετώντας στις οπές του τα σεσουάρ και τα υπόλοιπα εργαλεία κομμωτικής.

Πηγή: ivillage

v