Tips ομορφιάς για το φθινόπωρο

Tips ομορφιάς για το φθινόπωρο

Οι εβδομάδες μόδας τελείωσαν, όμως οι εντυπώσεις που άφησαν θα μας ακολουθούν για το υπόλοιπο της σεζόν. Και μπορεί τα ρούχα και τα αξεσουάρ να είναι τα πρώτα στοιχεία που προσέξαμε και καταγράψαμε παρακολουθώντας τα catwalks, ωστόσο έμφαση οφείλει κανείς να δώσει και στα χτενίσματα, τα μακιγιάζ και τις υπόλοιπες τάσεις στην ομορφιά που υπόσχονται να αναδείξουν το χειμερινό look μας.

Χτενίσματα

Πλεξούδες για κάθε στιλ

Οι πλεξούδες αποτελούν και φέτος τον καλύτερο τρόπο για να δείχνετε πάντα περιποιημένες και κομψές. Αν έχετε, λοιπόν, μακριά μαλλιά, δοκιμάστε μία πλεξούδα-στεφανάκι για τις μέρες με αέρα ή μία ανέμελη πλεξούδα για τα casual πρωινά στο γραφείο. Όσο για τις βραδινές σας εμφανίσεις, ένα πλεκτό σινιόν είναι ό,τι πρέπει!

Δείτε πώς θα φτιάξετε μόνες σας υπέροχες πλεξούδες σε παλαιότερο άρθρο του Mama365.

Κάτι από Punk

Η επιστροφή του punk ήταν από τις τάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φέτος και δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τα χτενίσματα που επιλέχθηκαν στις εβδομάδες μόδας. Έτσι, για τις πολύ τολμηρές, οι hair-stylists πρότειναν μισο-ξυρισμένα κεφάλια, έντονες μύτες και μοϊκάνες σε χρωματικές αντιθέσεις. Θα το τολμήσετε;

Wet look και τον χειμώνα

Το καλοκαίρι εμπνεύστηκαν από τη θάλασσα, το χειμώνα... από τις βροχές; Πιθανώς. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι hair-stylists προτείνουν wet look και τον χειμώνα, τόσο σε γυναίκες με μακριά όσο και σε γυναίκες με κοντά μαλλιά, καλώντας μας να προμηθευτούμε πολλές συσκευασίες προϊόντων για wet look εφέ!

Ανέμελο look

Κι αν δεν έχετε χρόνο ή διάθεση για ιδιαίτερη περιποίηση των μαλλιών σας, οι hair-stylists σας απενοχοποιούν προτείνοντας να αφήσετε τα μαλλάκια σας... ανακατωμένα! Η τάση απευθύνεται ειδικά σε εσάς με ημίμακρα μαλλιά και συνδυάζεται με «σπασμένες» άκρες.

Όγκος στον όγκο

Να και μία πρόταση για όλες εσάς που πασχίζετε να βολέψετε τα γεμάτα όγκο μαλλιά σας: Δώστε τους ακόμα περισσότερο όγκο! Είτε έχετε μπούκλες, είτε απλά ογκώδη, ατίθασα μαλλιά, ψεκάστε τα με ένα προϊόν για ακόμα περισσότερο όγκο, «ξάστε» τα και θυμίστε κάτι από Tina Turner ή Kim Basinger στα 80s! Δεν σας πείσαμε ακόμα; Είδαμε το look στις επιδείξεις των Bottega Veneta, Marc Jacobs και Rick Owens. Πώς να το αμφισβητήσουμε;

Χαμηλή αλογοουρά

Η σύγχρονη εκδοχή της αλογοουράς αν έχετε μακριά μαλλιά, για εύκολα καθημερινά χτενίσματα.

Χωρίστρα στο πλάι

Είναι ίσως ο πιο κομψός τρόπος να χτενίσετε τα μαλλιά σας, αποκτώντας ένα πιο σοφιστικέ στιλ και αναδεικνύοντας στοιχεία του προσώπου σας, όπως π.χ. τα μάτια σας. Δοκιμάστε από ποια πλευρά σας ταιριάζει η χωρίστρα και... «φορέστε» το!

Μακιγιάζ

Έμφαση στη σκιά

Αυτή τη φορά το παράκαναν οι makeup artists! Γιατί μπορεί τα συνολικά μακιγιάζ που είδαμε να ήταν σχετικά λιτά, σε nude αποχρώσεις, όμως τα μάτια τονίστηκαν τρομερά είτε με λαμπερά γκλίτερ (τα είδαμε στην επίδειξη της Chanel), είτε με έντονες σκιές σε μη-συμβατικά χρώματα, όπως μωβ, γαλάζιο, πορτοκαλί ακόμα και λαχανί!

Γατίσιο βλέμμα

Κι αν οι παραπάνω σκιές παραείναι εκκεντρικές για το στιλ σας, το γατίσιο βλέμμα που μπορείτε να δημιουργήσετε με ένα eyeliner, σε συνδυασμό με ένα διακριτικό κατά τα άλλα μακιγιάζ, θα εντυπωσιάσει.

Δείτε πώς θα αποκτήσετε το τέλειο γατίσιο βλέμμα σε παλαιότερο άρθρο του Mama365.

Ματ και διακριτικό

Διατηρήστε το μακιγιάζ σας σε όσο το δυνατό πιο ματ και διαφανές, επιλέγοντας ένα makeup που να ενυδατώνει και να προσφέρει καλή κάλυψη και συνδυάστε το με ένα διακριτικό, nude lip balm.

Χείλη βαμμένα από κρασί

Αν θέλετε να δώσετε λίγο χρώμα στο nude μακιγιάζ σας, ειδικά όσο χειμωνιάζει και η επιδερμίδα αναπόφευκτα χλομιάζει, επιλέξτε ένα κραγιόν σε έντονο, βαθύ κόκκινο ή βυσσινί χρώμα με λίγη ή και καθόλου λάμψη.

v