Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν αύριο και πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν αύριο και πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Απεργίες και κινητοποιήσεις θα ταλαιπωρήσουν αύριο τους πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δείτε αναλυτικά τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς και ποιοι άλλοι τομείς συμμετέχουν στην απεργία.

24ωρη πανεργατική απεργία διοργανώνουν για αύριο Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν, μεταξύ άλλων τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αναλυτικά: 

Στάση εργασίας από τις 09:00 - 12:00 πραγματοποιούν από σήμερα (Τρίτη) οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ, Προαστιακό και τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Επίσης, την Τετάρτη τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 09:00 το πρωι έως τις 21:00 το βράδυ.

Το Μετρό, το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος θα κινούνται κανονικά ολόκληρη την ημέρα.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00 έχουν εξαγγείλει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν και να τροποποιηθούν αρκετά δρομολόγια αεροπορικών εταιρειών από και προς τα αεροδρόμια της χώρας.

Στην απεργία συμμετέχουν οι καθηγητές, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στους Δήμους και οι τραπεζοϋπάλληλοι.

Κλειστές θα παραμείνουν την Τετάρτη οι δικαστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα. Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Πολιτισμού. 

Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση γιατρών και εργαζομένων να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Συμμετοχή στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση ανακοίνωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Επίσης, επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ξεκινούν από την Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, και σε εβδομαδιαίες επαναλήψεις, τα Διαγνωστικά Κέντρα..

Συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν για την 6η Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προκηρύσσει για την ίδια μέρα 5ωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, όλης της χώρας.

Στις 11:00 στο Πεδίον του Άρεως, η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ / ΑΔΕΔΥ, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:30 του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει αύριο η Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΘ, θα κινηθούν λεωφορεία μόνο με προσωπικό ασφαλείας. Στο πλαίσιο της απεργίας θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 το πρωί. Η μία έξω από το κτίριο του ΕΚΘ, με διοργανωτές το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και την Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων (ΕΔΟΘ), και η άλλη στο άγαλμα του Βενιζέλου, με διοργανωτή το ΠΑΜΕ.

Πηγή: skai.gr

v