5 συνταγές για cheesecake που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

5 συνταγές για cheesecake που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

Μπορεί το cheesecake να μην είναι από τα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά, έχει όμως αμέτρητους θαυμαστές στη χώρα μας. Με κεράσι, βύσσινο, φράουλα, λεμόνι ή μπισκότα, είναι ένα... κολασμένο επιδόρπιο που σίγουρα αξίζει να συμπεριλάβετε στο οικογενειακό τραπέζι.

Κρύο cheesecake με μαρμελάδα φράουλας

Υλικά: 
Για τη βάσηΓια την κρέμαΓια την επικάλυψη
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας μας
2 κ. σ. νερό
Eκτέλεση:

Για τη βάση, τρίβετε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζετε σ' ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο.

Βάζετε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείτε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζετε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνετε με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.

Κρέμα: Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) δουλεύετε με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός ή με μια σπάτουλα) το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 - 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.

Επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζετε από το ψυγείο και καλυπτετε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Ξεφορμάρετε προσεχτικά και σερβίρετε σε κομμάτια. Μπορείτε να γαρνίρετε με φράουλες ή φρούτα του δάσους.

Πηγή: gastronomos.gr

Cheesecake ψυγείου με κρέμα τυριού

Υλικά:

200 γρ θρυμματισμένα μπισκότα
125 γρ βούτυρο λιωμένο
500 γρ κρέμα τυριού (Philadelphia)
1 φύλλο ζελατίνης
400 γρ γάλα ζαχαρούχο
15 ml χυμός λεμονιού
1 φλυτζ. μαρμελάδα φράουλα
Kομματάκια φρέσκιας φράουλας

Εκτέλεση:

Αναμιγνύετε τα μπισκότα με το βούτυρο και απλώνετε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με έλασμα, διαμέτρου 21-22 εκ. Το πιέζετε καλά με ένα κουτάλι. Σε ένα μπολ με κρύο νερό τοποθετείτε το φύλλο ζελατίνας μέχρι να μαλακώσει και σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε ελαφριά το μισό ζαχαρούχο γάλα.

Μόλις ζεσταθεί με ένα σύρμα ανακατεύετε και προσθέτετε το μαλακωμένο φύλλο ζελατίνας μέχρι να διαλυθεί και αφήνετε να κρυώσει. Αναμιγνύετε το philadelphia με το ζαχαρούχο γάλα από το κατσαρολάκι και το υπόλοιπο γάλα και το λεμόνι και τα χτυπάτε να αφρατέψουν.

Ρίχνετε το μείγμα τυριού στη βάση της φόρμας πάνω από τα μπισκότα και βάζετε το cheesecake στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 4 ώρες. Όταν πήξει, απλώνετε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα και γαρνίρετε με τα κομμάτια φράουλα.

Πηγή: myphiladelphia.gr

Cheesecake με βύσσινο

Υλικά:

1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
½ φλυτζ. καρυδόψυχα ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
2 πακέτα τυρί κρέμα
3 στραγγιστά γιαούρτια
1 φλυτζ. καφέ ζάχαρη
4 αβγά
1 βανίλια άρωμα
1 μεγάλο βάζο γλυκό του κουταλιού βύσσινο

Εκτέλεση:

Tρίβετε τα μπισκότα σε κομματάκια, προσθέτετε την καρυδόψυχα και τη μαργαρίνη και ανακατεύετε. Στρώνετε το μείγμα στον πάτο μιας μεγάλης κουμπωτής φόρμας, το ισιώνετε με τα δάχτυλα και το ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C.

Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί με το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τα αβγά και τη βανίλια και ρίχνετε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Το ψήνετε για 15 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες και το σερβίρετε με το γλυκό βύσσινο από πάνω.

Πηγή: greekcook.gr

Brownie cheesecake με μπισκότα

Υλικά:

   Για το κέικ                             Για την κρέμα              Για το τελείωμα

125 γρ. σοκολάτα
125 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
2 πρέζες αλάτι
3 μεγάλα αβγά
2 βανίλιες
200 γρ. ζάχαρη (1 φλ. )

3 συσκευασίες τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
270 γρ. (1&1/3 φλ.) ζάχαρη
30 γρ. (3 κ.σ.) κορν φλάουρ
1 βανίλια
2 μεγάλα αβγά
160 γρ. (2/3 φλ.) κρέμα γάλακτος

60 γρ. λιωμένη σοκολάτα
1 συσκευασία (152 γρ.) double OREO
1 συσκευασία (176 γρ.) OREO με γέμιση σοκολάτα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 ºC. Βουτυρώνετε καλά μια μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι. Ντύνετε εξωτερικά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο κι αφήνετε να κρυώσει. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το αλάτι. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη με μίξερ μέχρι να διπλασιαστούν και να κρεμώσουν. Προσθέτετε τη σοκολάτα και το βούτυρο και χαμηλώνετε το μίξερ. Βάζετε το αλεύρι απαλά και χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε για 25'-30' στους 160 ºC στη μεσαία σχάρα στον αέρα. Αφήνετε να κρυώσει γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι μαλακή. Κάνετε μια στρώση μπισκότα (oreo) σε όλη την επιφάνεια.

Για την κρέμα: Βάζετε το ένα τυρί κρέμα, το 1/3 φλ. ζάχαρη και το κόρν φλάουρ σε μπολ. Με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύετε να κρεμώσει. Προσθέτετε το υπόλοιπο τυρί. Ξεκολλάτε από τα τοιχώματα του μπολ. Βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη και την βανίλια. Ένα ένα ρίχνετε τα αβγά. Βάζετε την κρέμα. Μην ξαναχτυπάτε το μίγμα. Κρατάτε στην άκρη 1 φλ. κρέμα τυριού και ρίχνετε την υπόλοιπη στη φόρμα με τα μπισκότα.

Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα (που κρατήσατε). Ανακατεύετε καλά. Αφήνετε κουταλιές από την σοκολατένια κρέμα πάνω στην κρέμα τυριού. Πιέζετε να μπουν μέσα στην λευκή κρέμα. Με μαχαίρι ανακατεύετε τα δυο μίγματα και κάνετε την επιφάνεια σαν μάρμαρο με νερά. Θα ψήσετε σε μπεν μαρί. Βάζετε ταψί με ζεστό νερό και βάζετε μέσα το cheesecake. Το νερό πρέπει να καλύπτει τη μισή φόρμα.

Ψήνετε για 1 ώρα και 15' στους 160 ºC στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα. Πρέπει να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Αν αρχίσει να ροδίζει γρήγορα, βάζετε λαδόκολλα στην επιφάνεια. Αφήνετε να κρυώσει καλά χωρίς να το μετακινείτε για δυο ώρες, και το παγώνετε για 4 ώρες το λιγότερο. Έπειτα ξεφορμάρετε. Αλείφετε γύρω γύρω και το χείλος της επιφάνειας με τις 2 κουταλιές κρέμα και πασπαλίζετε με τριμμένο μπικότο.

Πηγή: argiro.gr

Cheesecake λεμονιού

Υλικά:

1 ½ πακέτο μπισκότα
120 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
400 γρ. τυρί κρέμα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
1 ζελέ λεμόνι
50 γρ. αμύγδαλα
1 μαρμελάδα λεμόνι

Eκτέλεση:

Τρίβετε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι. Τα ανακατεύετε με το βούτυρο και τα στρώνετε σε φόρμα 28 εκατοστών, με στεφάνι.

Ανάβετε για λίγο τον φούρνο και ψήνετε για 5 λεπτά. Χτυπάτε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ. Διαλύετε το ζελέ λεμόνι σε 1 φλ. του καφέ βραστό νερό.

Αφού κρυώσει ενσωματώνετε στα χτυπημένα υλικά το ζελέ και ρίχνετε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Κατόπιν ρίχνετε μαρμελάδα λεμόνι από πάνω και σερβίρετε το γλυκό παγωμένο!

Πηγή: sintagespareas.gr

v