Τα πιο παράξενα (και αστεία!) επαγγέλματα σε 12 φωτογραφίες

Τα πιο παράξενα (και αστεία!) επαγγέλματα σε 12 φωτογραφίες

Η Αμερικανίδα φωτογράφος Nancy Rica Schiff σκεφτόταν για πολλά χρόνια να κάνει ένα project με παράξενα επαγγέλματα. Τελικά γύρισε όλη τη χώρα της και συγκέντρωσε ιδιότητες που ποτέ δε φανταζόμασταν ότι υπήρχαν. Δείτε 12 επαγγέλματα που καταρρίπτουν οτιδήποτε συνηθισμένο...

Κριτής μυρωδιάς

Η Betty Lyons δοκιμάζει καθημερινά μυρωδιές σε πόδια, μασχάλες, αναπνοές κ.α. σε ένα επιστημονικό εργαστήρι στο Οχάιο. Το ενδιαφέρον είναι πως η ίδια ξεκίνησε την καριέρα της ως αντικείμενο πειραματισμού, ενώ στη συνέχεια έγινε κριτής σε ανθρώπινες οσμές.

Τεχνητός γονιμοποιητής

Ο Jim O' Neil κάθε μέρα γονιμοποιεί τεχνητά εκατοντάδες αγελάδες. Φορά ένα πλαστικό γάντι και βάζει το χέρι του μέσα στον κόλπο της αγελάδας. Όταν φτάσει στον τράχηλο της μήτρας τοποθετεί σπέρμα, χρησιμοποιώντας ένα φιαλίδιο που κρατά στο άλλο χέρι. Η επιτυχία του είναι 65-70% εγκυμοσύνη στα ζώα.

Γυαλιστής νομισμάτων

Ο Arnold Batliner συνήθιζε να γυαλίζει κάθε μέρα νομίσματα στο St. Francis Hotel του Σαν Φραντσίσκο Το έκανε με μια ειδική μηχανή που είχε δανειστεί από την κουζίνα του χώρου. Ο Batliner έχει πλέον πεθάνει αλλά όλοι τον θυμούνται ως έναν αξιοσέβαστο άνθρωπο. 

Επισκευαστής σχισμών σε βουνά

Ο Jeffrey Glanzer κάνει μια δουλειά που μοιάζει να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Σκαρφαλώνει στα βουνά και διορθώνει σχισμές και χαράδρες, χρησιμοποιώντας ένα είδος σιλικόνης. Η δουλειά του, όπως λέει ο ίδιος, δεν έχει συγκεκριμένο ωράριο. 

Επιθεωρήτρια chips

Η Cindy Pina ελέγχει σακουλάκια με πατατάκια εδώ και 12 χρόνια, ώστε να μην έχουν σκουπίδια, και ομολογεί πως τρώει πολύ λιγότερα τώρα από όταν ξεκίνησε την καριέρα της. Αναφέρει, επίσης, ότι όταν τρώει πατατάκια, τα παρατηρεί, λόγω συνήθειας, από κοντά.

 Καθαριστής σκελετών δεινοσαύρων

Ο Frank Braisted ξεσκονίζει σκελετούς δεινοσαύρων για περισσότερα από 30 χρόνια στο Smithsonian Museum of Natural History στο Σαν Φραντσίσκο. Με ένα ξεσκονόπανο και μια ηλεκτρική σκούπα τους περιποιείται, φροντίζοντας να είναι πάντα στην εντέλεια για τους επισκέπτες. 

Δοκιμάστρια σκυλοτροφής

Η Patricia Patterson αναλύει σκυλοτροφές για να δει τη γεύση και την υφή τους. Συγκρίνει τροφές μεταξύ τους για να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα για τα ζώα και, παρόλο που αυτό μοιάζει παράξενο σε πολύ κόσμο, τις δοκιμάζει η ίδια για να προκύπτει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μετρητής ψαριών

Η Julie Booker μετρά ψάρια κάθε δέκα λεπτά μιας και το μέτρημα που κάνει βοηθά στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων των ψαριών στην περιοχή (Ballard Locks, στο Seattle της Ουάσινγκτον). Πολλές φορές το κάνει μάλιστα και με συνοδεία τουριστών.

Δύτης για μπαλάκια του γκολφ

Ο Jeffrey Bleim εργάζεται ως δύτης στην περιοχή του Ορλάντο κατά τη διάρκεια παιχνιδιών γκολφ. Σε μια τυπική μέρα μπορεί να πιάσει μέχρι και 5.000 μπαλάκια μέσα από τις λίμνες, ενώ το εβδομαδιαίο του ρεκόρ είναι 25.000 μπαλάκια. Στη συνέχεια τα πουλά μισοτιμής.

Σχεδιάστρια ανδρικών εσωρούχων

Η Jennifer Fischetti σχεδιάζει εσώρουχα για άνδρες σε εφαρμοστά σχέδια και με νέα συνθετικά υφάσματα. Η Jennifer χρειάζεται να έχει πολύ κοντινή επαφή με την ευαίσθητη περιοχή του άνδρα και, όπως αναφέρει, αυτό από μόνο του αποτελεί μεγάλη πρόκληση.

Κατασκευαστής πλαστικών ορνίθων

Ο Gene Rose πουλά πλαστικά κοτόπουλα εδώ και 25 χρόνια. Η επιχείρησή του τον έχει κάνει εκατομμυριούχο. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο της επιτυχίας, ωστόσο ο ίδιο είναι η απόδειξη ότι με την κατάλληλη επιχειρηματική ιδέα όλοι μπορούν να κάνουν περιουσία.

Ελεγκτής ταμπόν

Ο Daniel Raudabaugh δεν ενοχλείται από τα σχόλια που ακούει. Ο ίδιος περνάει κάθε μέρα τεστάροντας ταμπόν όσον αφορά στην απορροφητικότητα και στην ελαστικότητά τους. Λέει μάλιστα πως χρησιμοποιεί το επάγγελμά του για να πιάνει κουβέντα με το ωραίο φύλο.

Πηγή: nancyricaschiff.com

v