Ιδέες για σαββατοκύριακο: Σε κλίμα εορταστικό!

Ιδέες για σαββατοκύριακο: Σε κλίμα εορταστικό!

Αυτό το σαββατοκύριακο μοιάζει με μεγάλη γιορτή! Το Santa Claus Kingdom ανοίγει και φέτος τις πύλες του χαιρετίζοντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου, το Πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Περιστερίου υπόσχεται ένα τριήμερο ξέφρενου παιχνιδιού και διασκέδασης, ενώ το δίκτυο εθελοντών του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" μας προσκαλεί σε μία γιορτή περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος με αφορμή την επικείμενη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Πού θα πρωτοπάτε;

Santa Claus Kingdom: Ο Άγιος Βασίλης είναι εδώ!

Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο για όλες τις ηλικίες επιστρέφει στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας, από 30 Νοεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου 2014, με ακόμα περισσότερα παιχνίδια, παγοδρόμιο, πλανητάριο, αλλά και τον ίδιο τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος θα μας περιμένει το σαββατοκύριακο για φωτογραφίες και αυτόγραφα! Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου και την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, λοιπόν, τα παιδιά θα φωτογραφιστούν μαζί του και θα απολαύσουν τα αυθεντικά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία των μικρών Φινλανδών φίλων του!

Santa Claus Kingdom: M.E.C. Παιανίας, τηλ. 210 6199 777.
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00-22.00.
Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, σε όλα τα καταστήματα Παπασωτηρίου, Public & Seven Spots.
Τιμή στην προπώληση: 4 ευρώ για γονείς και 10 ευρώ για παιδιά.
Αγορά εισιτηρίων στο Santa Claus Kingdom: 5 ευρώ για γονείς, 12 ευρώ για παιδιά (ενιαίο εισιτήριο για όλα τα παιχνίδια).
Μάθετε περισσότερα στο www.santaclauskingdom.gr.

Πρώτο Παιδικό Φεστιβάλ στον Δήμο Περιστερίου

 

Το Ά Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Περιστερίου, σε συνεργασία με «Τα παιδιά πάνε Cinema» και το elamazi.gr, ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου. Ηθοποιοί, χορευτές και μάγοι μαζί με τον Καραγκιόζη και τους Καλικάντζαρους θα κατακλίσουν το Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης, για να μοιράσουν απλόχερα χαμόγελα φιλοδοξώντας οι παιδικές φωνές να ακουστούν από την μια άκρη της πόλης ως την άλλη.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, μαριονέτες, μουσική, χορός, τραγούδι, μαγικά κόλπα και έναν ολόκληρο πολύχρωμο «φουσκωτός» κόσμο με τη ζωντανή παρουσία αγαπημένων παιδικών ηρώων που υπόσχονται ένα παραμυθένιο τριήμερο.

Πότε: Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, από τις 18.00 έως τις 20.30, Σάββατο 30 Νοεμβρίου και Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 22.00.
Εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου: Δωδεκανήσου 106 & Αναπαύσεως.
Είσοδος ελεύθερη.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ.

Γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Μια μεγάλη γιορτάζει ετοιμάζει για την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013 το δίκτυο εθελοντών του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Εθελοντισμού (5/12).

Στις 10:00-11:00 θα γίνει στολισμός χριστουγεννιάτικων δένδρων από μικρούς και μεγάλους στον προαύλιο χώρο του κτιρίου Natura.
Στις 11:00 θα ακολουθήσει φροντίδα των δένδρων (βοτάνισμα, περιποίηση των λάκκων, στερέωση των αδύναμων φυτών, αντικατάσταση με νέα όσων έχουν ξεραθεί) στο δασικό τμήμα του Πάρκου από τους μεγάλους.

Και για τους μικρούς επισκέπτες στις 11:00 θα υλοποιηθεί φύτεμα λαχανικών στο λαχανόκηπο, στο πλαίσιο του προγράμματος "Στο βάθος...ΚΗΠΟΣ!" ΜΚΟ "ΕΔΡΑ". Τα παιδιά θα παίξουν και θα φυτέψουν μαθαίνοντας τα λαχανικά της εποχής!

Όλες οι δραστηριότητες θα τελειώσουν περίπου στις 12:30.

Τόπος και ώρα συνάντησης: Κτίριο Natura στο Πάρκο Τρίτση*, προσέλευση από τις 10:00 το πρωί.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά θα πρέπει να δηλώσετε παρουσία στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων, κα. Στέλλα Ιωάννου, email: [email protected], τηλ: 6947895751.
Μάθετε περισσότερα στο www.facebook.com/EdraStoBathosKipos.

Φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο bazaar από το ξεblogάρισμα

Η ομάδα ξεblogάρισμα διοργανώνει αυτό το σαββατοκύριακο, για ακόμα μία χρονιά, το χριστουγεννιάτικο bazaar της, για την ενίσχυση των άπορων κρατουμένων και των παιδιών (ηλικίας έως 3 ετών) που ζουν με τις φυλακισμένες μητέρες τους στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας.

Στόχος του φετινού bazaar είναι η χρηματοδότηση των δημιουργικών εργαστηρίων των φυλακών, τα οποία έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους λόγω της οικονομικής κρίσης, και η προσφορά στις κρατούμενες και τα παιδιά τους των απαραίτητων ειδών πρώτης ανάγκης που βρίσκονται σε ανεπάρκεια. Στο bazaar θα βρείτε βιβλία σε τιμές από 0,50 έως 5 ευρώ, σπιτικές μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και λικέρ, τσίπουρα, βιολογικό λάδι από τη Μάνη, χειροποίητα σαπούνια και κεραλοιφές από το Πήλιο, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, κεραμικά, κοσμήματα και ρούχα. Επίσης, θα γίνεται και συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τις φυλακισμένες και τα παιδάκια (δηλαδή, χαρτί υγείας, σαμπουάν, μωρομάντηλα, τηλεκάρτες, πάνες, είδη παιδικής περιποίησης, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου, σαπούνια).

Πότε: Σάββατο 30 Νοεμβρίου και Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 19.00.
Πού: Πολυχώρος Άρδην, Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά 1-3 ετών στο Ακαδήμεια

Αυτό το Σάββατο το πολιτιστικό κέντρο Ακαδήμεια περιμένει τους πολύ μικρούς του φίλους, και τους γονείς τους, για ένα υπέροχο εργαστήρι δημιουργικού παιχνιδιού με θέμα «Η χαρά της επικοινωνίας και της κοινωνικότητας στα μικρά παιδιά». Σε αυτό, παιδιά ηλικίας από 1 έως 3 ετών θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τους γονείς τους παιχνίδια με το σώμα, να συμμετάσχουν σε ομαδικές δραστηριότητες και δημιουργικές ασχολίες και να αφήσουν τη φαντασία τους να... οργιάσει!

Εμψυχώτρια του εργαστηρίου θα είναι η ψυχολόγος κ. Λαμπρινή Καλαντζή.

Πότε: Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 18.00.
Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ. – Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Πολιτιστικό Κέντρο Ακαδήμεια: Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος. Τηλ. 210 5125600.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

v