Έξυπνες λύσεις στο σπίτι: Νέες χρήσεις για 10 καθημερινά αντικείμενα

Έξυπνες λύσεις στο σπίτι: Νέες χρήσεις για 10 καθημερινά αντικείμενα

Δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λαστιχάκι, ένα σκουφάκι μπάνιου, ένα post-it και μερικά ακόμα από τα πιο απλά και ασήμαντα καθημερινά αντικείμενα και διευκολύνετε τη ζωή σας στο σπίτι!

Λαστιχάκια

Μπαινοβγαίνετε στο σπίτι με τσάντες στα χέρια και θέλετε με κάποιον τρόπο να βεβαιωθείτε ότι δεν θα κλείσει η πόρτα και θα μείνετε έξω; Βάλτε ένα λαστιχάκι χιαστί στο εσωτερικό και εξωτερικό πόμολο, ώστε να κρατιέται η «γλώσσα» μέσα!

Θήκη γυαλιών

Μία θήκη γυαλιών μπορεί να χρησιμεύσει για να βάλετε μέσα κοσμήματα όταν ετοιμάζετε τη βαλίτσα σας για ταξίδι και για να μην χάνετε -ή να μην μπλέκονται- τα ακουστικά του κινητού σας.

Χάρτινη λίμα

Μία χάρτινη λίμα έχει παραπάνω χρήσεις από το να λιμάρει τα νύχια σας. Με αυτήν μπορείτε να τρίψετε απαλά λεκέδες σε σουέντ τσάντες και παπούτσια για να καθαρίσουν.

Κουτάλι

Αφού καθαρίσετε κρεμμύδια ή σκόρδο, ο καλύτερος τρόπος για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές από τα χέρια σας είναι τρίβοντάς τα με ένα ανοξείδωτο κουτάλι κάτω από τρεχούμενο νερό.

Καλαμάκι

Αν θέλετε οι ανθοδέσμες σας να διατηρούνται περισσότερο και καλύτερα στα βάζα, κόψτε μερικά φαρδιά καλαμάκια και τοποθετήστε τα στις άκρες από τα κοτσάνια των λουλουδιών (π.χ. σε τουλίπες ή τριαντάφυλλα), πριν βάλετε τα λουλούδια στο βάζο με το νερό. Έτσι, τα κοτσάνια δεν θα μαλακώνουν και τα λουλούδια θα θρέφονται καλύτερα.

Εφημερίδα

Για να γυαλίσετε τα σκουρόχρωμα δερμάτινα παπούτσια εύκολα και γρήγορα, πάρτε το φύλλο μιας εφημερίδας, κάντε το μπάλα και τρίψτε το παπούτσι –μετά δεν θα χρειάζεται γυάλισμα. Προσοχή: Οι έγχρωμες σελίδες δεν θα κάνουν δουλειά.

Post-it

Καθαρίστε τις εσωτερικές εσοχές από το πληκτρολόγιό σας «περνώντας» τις με την αυτοκόλλητη πλευρά ενός Post it!

Πλαστικά γάντια

Αφαιρέστε τις τρίχες των κατοικίδιών σας από τους καναπέδες βρέχοντας ελαφρά τα πλαστικά γάντια που χρησιμοποιείτε στο καθάρισμα του σπιτιού, φορώντας τα και «περνώντας» το χέρι σας πάνω από τα υφάσματα των επίπλων. Οι τρίχες θα κολλήσουν πάνω τους και θα εξαφανιστούν άμεσα από το ύφασμα.

Μαξιλαροθήκη

Όταν θέλετε να αποθηκεύσετε παλτό ή κάποια «καλά» ρούχα, αφού τα κρεμάσετε, «ντύστε» τα με μια παλιά μαξιλαροθήκη στην οποία θα χρειαστεί να κάνετε μια μικρή τρύπα για να περάσει από μέσα η κρεμάστρα. Η μαξιλαροθήκη έχει την ιδιότητα να μην επιτρέπει στην υγρασία να παγιδεύεται μέσα στο ρούχο, όπως συμβαίνει με τις πλαστικές θήκες για ρούχα.

Σκουφάκι μπάνιου

Τα παλιά σκουφάκια μπάνιου (ή αυτά που έχετε πάρει από ξενοδοχείο) αποτελούν ιδανική λύση για να τυλίγετε τα παπούτσια σας, πριν τα βάλετε στην ταξιδιωτική βαλίτσα. Έτσι, η βρώμικη σόλα τους δεν θα λερώνει τα ρούχα.

v