Συμβουλές για τη μητρότητα από 7 διάσημες μαμάδες

Συμβουλές για τη μητρότητα από 7 διάσημες μαμάδες

Όταν ακούμε διάσημες μαμάδες να μιλούν για τη μητρότητα, η πρώτη σκέψη που συνήθως κάνουμε είναι «τι να μας πει αυτή που έχει νταντάδες και οικιακές βοηθούς όλη την ημέρα να την βοηθούν;». Κι όμως, ακούγοντας τις συμβουλές που δίνουν οι παρακάτω μαμάδες, καταλαβαίνουμε ότι τελικά δεν έχει σημασία το πόσα χρήματα ή ανέσεις μπορεί να έχει κάποιος: Η μαμά είναι πάντα μαμά και όλες οι μαμάδες, είτε είναι διάσημες είτε όχι, είτε εργάζονται, είτε έχουν να φροντίσουν το σπίτι και την οικογένεια, προσπαθούν πάντα να κάνουν το καλύτερο για τα παιδιά τους.

Δείτε, λοιπόν, κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες συμβουλές για τη μητρότητα που έχουν κατά καιρούς δώσει οι πλέον διάσημες μαμάδες:

Beyonce: «Ο θηλασμός μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος»

«Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου πήρα τόσο πολύ βάρος που... σχεδόν δεν αναγνώριζα τον εαυτό μου [...] Ύστερα από τόσες ώρες τοκετού, όμως, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν το μωρό μου και όχι η εξωτερική μου εμφάνιση.» Η ίδια σε συνέντευξή της στο περιοδικό People αποκάλυψε πως πήρε περίπου 23 κιλά κατά την εγκυμοσύνη της. Θήλασε, όμως, τη Blue για 10 εβδομάδες και αυτό τη βοήθησε πολύ να χάσει βάρος. «Έχασα τα περισσότερα κιλά θηλάζοντας και παροτρύνω όλες τις γυναίκες να το κάνουν. Είναι τόσο σημαντικό για το μωρό και καλό για τη μητέρα». Τα υπόλοιπα κιλά η Beyonce λέει πως το έχασε με αυστηρή δίαιτα και συστηματική γυμναστική.

Δεν αρκεί ο θηλασμός για να χάσει μία νέα μητέρα τα κιλά της εγκυμοσύνης, όμως επιλέγοντας να θηλάσετε τα οφέλη είναι αμέτρητα τόσο για το σώμα και τον οργανισμό σας, όσο και για την υγεία του παιδιού σας.

Gwyneth Paltrow: «Δε μπορείς να τα έχεις όλα»

«Προσπαθώ να βρίσκω έναν ενδιαφέροντα δεύτερο ρόλο, περίπου μία φορά τον χρόνο. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω. Κάποιες γυναίκες μπορούν να τα κάνουν όλα, και αυτό είναι τρομερό, αλλά εγώ δε μπορώ. Κάνεις επιλογές ως μητέρα και ως μαμά, έτσι δεν είναι; Δε μπορείς να τα έχεις όλα. Και δε με νοιάζει πώς φαίνεται αυτό παραέξω.»

Αν δε μπορεί να τα έχει όλα η Gwyneth, με τις νταντάδες της και τους personal trainer να την περιτριγυρίζουν, τότε ποια κοινή θνητή μαμά μπορεί;

Kate Winslet: «Το πρόγραμμα είναι το σημαντικότερο»

«Για εμένα μητρότητα σημαίνει, μεταξύ άλλων, συνέπεια και πρόγραμμα. Τα παιδιά λατρεύουν το πρόγραμμα. Θέλουν να ξέρουν πότε είναι η ώρα του φαγητού και με τι σειρά θα κάνουν τι μέσα στη μέρα.»

Αυτό είναι κάτι στο οποίο συμφωνούν οι περισσότεροι παιδίατροι και παιδοψυχολόγοι. Τα παιδιά χρειάζονται το πρόγραμμα γιατί με αυτό νιώθουν ασφάλεια και αποκτούν καλές συνήθειες φαγητού και ύπνου. Ειδικά όταν υπάρχει πρόγραμμα ύπνου, υπάρχει και περισσότερος ελεύθερος χρόνος για τη μαμά!

Salma Hayek: «Βάζε εσύ για ύπνο το μωρό σου κάθε βράδυ»

«Όταν η Βαλεντίνα δεν ήταν ούτε ενός μήνα, η θεία μου μού έδωσε την καλύτερη συμβουλή: Βάζε την εσύ για ύπνο κάθε βράδυ. Τραγούδα της και νανούριζέ την στην αγκαλιά σου και μείνε δίπλα της μέχρι να κοιμηθεί –κάθε βράδυ. Γιατί μια μέρα δεν θα μπορείς να το κάνεις, και αυτή η μέρα θα έρθει πολύ σύντομα.»

Δεν είναι πάντα εύκολο για όλες τις μαμάδες να βάζουν τα παιδιά τους για ύπνο το βράδυ, καθώς πολλές είναι οι μαμάδες που τις ώρες εκείνες δουλεύουν. Αλλά όταν έχετε την ευκαιρία να το κάνετε, μην το αμελείτε. Οι στιγμές αυτές είναι πολύτιμες, τόσο για το παιδί όσο και για εσάς. Και πραγματικά ο χρόνος κυλά τόσο γρήγορα.

Tori Spelling: «Εμπιστεύσου τα ένστικτά σου»

«Η καλύτερη συμβουλή που μου δόθηκε όταν απέκτησα το πρώτο μου παιδί ήταν: Μην ακούς τι λέει ο καθένας, εμπιστεύσου το μητρικό σου ένστικτο. Αυτό θα είναι πάντα που θα σε καθοδηγεί σωστά. Η συμβουλή αυτή αποδείχθηκε σοφή με όλα μου τα παιδιά.»

Όσες συμβουλές κι αν σας δοθούν μετά τη γέννηση του μωρού σας, μόνο εσείς γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον το μωρό σας. Εμπιστευτείτε, λοιπόν, τα ένστικτά σας, γιατί τις περισσότερες φορές θα αποδειχθούν σωστά.

Sarah Jessica Parker: «Μην κρίνετε και μην κρίνεστε για αυτά που κάνετε ως μαμά»

«Είναι ειλικρινά περίεργη για το πώς άλλες μαμάδες τα καταφέρνουν. Πώς αυτό-προσδιορίζομαστε ως μαμάδες; Πόση προσοχή δίνουμε στις απόψεις των άλλων για τις επιλογές που κάνουμε; Δεν είμαι πικρόχολη, αλλά ακόμα εκπλήσσομαι από τις ενστάσεις που κάποιες γυναίκες με θράσος εκφράζουν για άλλες γυναίκες που δεν γνωρίζουν καν. Θεέ μου, σε τέτοιους καιρούς, που οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν με κάθε τρόπο την ασφάλεια, δεν θα ήταν υπέροχο αν οι γυναίκες επιδεικνύαμε περισσότερη αδελφοσύνη μεταξύ μας;»

Η κάθε γυναίκα διαχειρίζεται τη μητρότητα με τον δικό της μοναδικό τρόπο –και αυτό οφείλουν να το σέβονται όλες οι μαμάδες. Κάτι που «βολεύει» ή «λειτουργεί» για μαμά δεν χρειάζεται να «λειτουργεί» και για τις υπόλοιπες. Χαλαρώστε, λοιπόν, και απολαύστε το πόσο καλές μαμάδες είστε!

Nicole Richie: «Καταγράφετε όλα τα αστεία πράγματα που κάνουν τα παιδιά σας»

«Τα παιδιά είναι τρομερά αστεία. Η μαμά μου μού είπε να γράφω σε ένα ημερολόγιο όλα τα χαριτωμένα και αστεία πράγματα που κάνουν τα παιδιά μου, για να μην τα ξεχάσω ποτέ. Ο άνδρας μου και εγώ, λοιπόν, φροντίζουμε πολύ συχνά να το κάνουμε αυτό και φυλάμε τα ημερολόγια αυτά σαν θησαυρό!»

Καθώς ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα, είναι σημαντικό να κρατάτε όσο περισσότερα ενθύμια μπορείτε από τα παιδιά σας, είτε γράφοντας ημερολόγιο είτε τραβώντας φωτογραφίες και βίντεο. Έτσι, χρόνια μετά, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε ένα αξέχαστο, μαγικό ταξίδι στο παρελθόν!

v