Τέλειο σώμα μετά τον τοκετό: Δεν είναι μόνο για τις celebrities

Τέλειο σώμα μετά τον τοκετό: Δεν είναι μόνο για τις celebrities

Miranda Kerr, Alessandra Ambrosio, Adriana Lima, Beyonce, Gisele Bundchen είναι κάποιες μόνο από τις celebrities που λίγους μόλις μήνες μετά την γέννα εμφανίστηκαν στις παραλίες με καυτά μαγιό και σώμα ακόμη καλύτερο από αυτό που είχαν πριν γεννήσουν. Για τις κοινές θνητές, οι εικόνες αυτές φαντάζουν εξοργιστικές. Για την Αμερικανίδα blogger Jill Simonian, όμως, λειτούργησαν ως πρόκληση...

«Ποτέ δεν ένιωσα άσχημα όταν έβλεπα τα σούπερ γυμνασμένα σώματα αυτών των σταρ λίγο μόνο καιρό μετά τον τοκετό. Πάντα ήξερα πως, ως celebrities, είναι μέρος της δουλειάς τους να μας εντυπωσιάζουν. Αντίθετα, μετά τον δεύτερο τοκετό μου, τον Μάρτιο του 2012, όλα αυτό λειτούργησε ως πρόκληση: Ξέρω, οι celebrities έχουν personal trainers από πάνω τους, από το πρωί έως το βράδυ, και άλλα τόσα άτομα που τις βοηθούν με τις υπόλοιπες δουλειές. Είναι, όμως, εφικτό για μία φυσιολογική γυναίκα να χάσει τα κιλά της εγκυμοσύνης τόσο γρήγορα;

Δεν επεδίωκα να αποκτήσω το σώμα μοντέλου (που έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν είχα), αλλά τουλάχιστον αυτό που είχα πριν μείνω έγκυος. Ένας από τους κανόνες που ακολούθησα, ακούγοντας βέβαια τον γιατρό μου, για να το επιτύχω ήταν: Μην πάρετε περισσότερο βάρος από αυτό που συνιστούν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης (δηλαδή, περισσότερα από 13-14 κιλά). Έτσι, τα κιλά που θα χρειάζεται να χάσετε μετά, θα είναι λίγα.

Άλλωστε, τα πολλά κιλά κατά την εγκυμοσύνη μόνο προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν στη μητέρα και το έμβρυο, ενώ μπορούν να δημιουργήσουν και επιπλοκές στον τοκετό.

Δεν έχω υπηρέτες ή νταντάδες που να μου κρατούν τα παιδιά και να μου επιτρέπουν να αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου για γυμναστική και σωστή διατροφή, ούτε έχω μαμά ή πεθερά που να έρχεται κάθε μέρα και να με βοηθά. Ο δε άνδρας μου πολλές φορές δουλεύει άπειρες ώρες. Τα λέω όλα αυτά για να σας διαβεβαιώσω πως η ζωή μου δεν μοιάζει καθόλου με αυτή των celebrities.Το να προσέξω να μην πάρω πάρα πολλά κιλά κατά την εγκυμοσύνη μου είχε απλώς να κάνει με τη δική μου δύναμη αυτοσυγκράτησης μπροστά στο φαγητό, την υγιεινή διατροφή που αποφάσισα να ακολουθήσω, και μία μέτρια άσκηση (συνήθως περπάτημα).

Μία ακόμα συμβουλή που έχω να δώσω μετά την προσωπική μου εμπειρία είναι: Φροντίστε τον εαυτό σας πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αν είστε σε καλή φυσική κατάσταση πριν από την εγκυμοσύνη, ο οργανισμός σας κατά κάποιον τρόπο θα το «θυμάται» και θα επαναφέρει το σώμα σας πιο εύκολα στην αρχική του κατάσταση μετά την γέννα.

Άλλωστε, ήδη αμέσως μετά τον τοκετό θα έχετε χάσει αρκετά κιλά. Ενδεικτικά, έχει υπολογιστεί πως μία γυναίκα που έχει πάρει περίπου 14 κιλά κατά την εγκυμοσύνη, χάνει περίπου 5-6 κιλά αμέσως μετά τον τοκετό. Έτσι, σας απομένουν μόλις 8-9 κιλά για να χάσετε τους επόμενους μήνες. Τα κιλά αυτά μπορούν σχετικά άνετα να χαθούν τρεις μήνες μετά τον τοκετό, με λίγη προσπάθεια από μέρους σας (υγιεινή διατροφή, ελαφριά άσκηση και πιθανώς έναν κορσέ που θα μπορείτε να φοράτε όλες τις ώρες για να κρατά «μέσα» την κοιλιά σας).

Δεν είναι κακό να θέλετε να επιστρέψετε στον παλιό, σέξι εαυτό σας όσο πιο σύντομα μπορείτε μετά τη γέννα (και να το πετύχετε). Και μην αφήνετε κανέναν να σας κατηγορεί ότι, για να το καταφέρετε, χρειάστηκε να μην τρώτε ή να παραμελήσετε το μωρό σας.

Σκεφτείτε το «μετά» ήδη από την αρχή της εγκυμοσύνης σας, φροντίστε τον εαυτό σας, προσέξτε τα κιλά που θα πάρετε και θα δείτε πως όχι μόνο μπορείτε κι εσείς να χάσετε γρήγορα βάρος, όπως οι celebrities, αλλά και πόσο πολύ θα τονωθεί η αυτοπεποίθησή σας που θα δείχνετε όμορφη και στιλάτη πολύ σύντομα μετά τον τοκετό. Οπότε, ευχαριστώ Alessandra, Miranda και Beyonce που με εμπνεύσατε να πετύχω τον στόχο μου.»

Πηγή: Modernmom

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v