5 υπέροχες συνταγές για γλυκά απ'τα ξένα!

5 υπέροχες συνταγές για γλυκά απτα ξένα!

Μπορεί η δυτική κουζίνα να μη φημίζεται για τα αλμυρά πιάτα της (τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα), αλλά στα γλυκά... δεν παίζεται! Ψάξαμε και βρήκαμε τις αυθεντικές συνταγές των δημοφιλέστερων γλυκών σε Ευρώπη και Αμερική και δοκιμάζουμε να τις αποδώσουμε ακόμα καλύτερα! Δοκιμάστε τις και πείτε μας τις εντυπώσεις των αγαπημένων σας...

New York cheesecake

Υλικά:

Για την κρούστα:

12 κρακεράκια ή μπισκότα digestive
6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
2 κ.σ. ζάχαρη
Χοντρό αλάτι (μία πρέζα)

Για το cheesecake:

7 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/4 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
1 φλ. ξινή κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
3 – 4 αυγά

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε ένα τσέρκι και τοποθετήστε το σε ένα ταψί -αφού πρώτα έχετε βάλει σταυρωτά 2 φύλλα αλουμινίου- και αγκαλιάστε με αυτά το τσέρκι.

Για να φτιάξετε την κρούστα, βάλτε σε ένα μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και συνεχίστε το ανακάτεμα. Μεταφέρετε το μείγμα στο τσέρκι και με ένα γουδοχέρι χτυπήστε λίγο το μείγμα μέχρι να ισιώσει. Ψήστε το μείγμα με τα μπισκότα για 15 λεπτά περίπου, έως ότου η κρούστα να έχει σφιχτή αφή. Μετά βγάλτε το για να κρυώσει.

Χτυπήστε σε ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα 7 κουτιά τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψουν για περίπου 3 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφριά τη ζάχαρη με το αλεύρι. Χαμηλώστε την ταχύτητα στο μίξερ με το τυρί και ρίξτε σιγά σιγά τη ζάχαρη με το αλεύρι που έχετε ανακατέψει. Προσθέστε την ξινή κρέμα και τις 2 βανίλιες. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά.

Τοποθετήστε το τσέρκι με τη βάση μπισκότου που είναι τυλιγμένο με το αλουμινόχαρτο σε ένα βαθύ ταψί. Βάλτε μέσα στο τσέρκι το μείγμα της κρέμας που φτιάξατε. Γεμίστε το ταψί με βρασμένο νερό μέχρι τη μέση. Ψήστε για 45 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά στους 160 βαθμούς και αφήστε το για άλλα 30 λεπτά. Κλείστε τον φούρνο και αφήστε το cheesecake μέσα με μισάνοιχτη την πόρτα για περίπου 1 ώρα. Μετά βγάλτε το να ξεπαγώσει και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Βγάλτε το προσεχτικά από το τσέρκι και αν χρειάζεται χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι κυκλικά για να βγει το cheesecake.

Συνταγή: syntagesmekefi.gr

Αγγλική πουτίγκα

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι
150 γρ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
300 γρ. σταφίδες
150 γρ. κόντιτα πορτοκάλι
200 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
100 γρ. αμύγδαλα
100 γρ. ξηρά δαμάσκηνα
3 αυγά
1/2 λίτρο μαύρη μπίρα
1 κ.γ. μπαχάρι και γαρίφαλα τριμμένα
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
1/2 ποτήρι ρούμι
1 μήλο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
200 γρ. μαργαρίνη και λίγη επιπλέον για τη φόρμα
Αλάτι

Εκτέλεση:

Χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε σιγά σιγά τη μαργαρίνη κομμένη σε μικρά κομματάκια, το αλεύρι κοσκινισμένο, την ψίχα του ψωμιού, τις σταφίδες, τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, τα κόντιτα, τα αμύγδαλα, το ξύσμα του λεμονιού, την κανέλα, τη μαρμελάδα, τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι. Περιχύνετε τα υλικά με την μπίρα και το ρούμι, τα ανακατεύετε όλα προσεκτικά, σκεπάζετε το μπολ με μια υγρή πετσέτα και αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 12 ώρες σε δροσερό μέρος.

Την επόμενη μέρα αλείφετε με μαργαρίνη μια πυρίμαχη ημισφαιρική φόρμα για πουτίγκα. Προσθέτετε στο μείγμα το μήλο κομμένο σε κυβάκια και το αδειάζετε στη φόρμα. Το σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και μετά με μια λινή πετσέτα, που δένετε σφιχτά γύρω από τη φόρμα για να την κλείσετε. Ψήνετε σε μπεν μαρί 6-7 ώρες, προσθέτοντας κάθε τόσο ζεστό νερό, καθώς θα πρέπει να μείνει σταθερή η ποσότητα στο μπεν μαρί.

Βγάζετε το γλυκό και το αφήνετε να κρυώσει. Ξεφορμάρετε την πουτίγκα πάνω σε ένα νοτισμένο πανί. Δένετε τις άκρες του πανιού και αφήνετε το γλυκό να ξεκουραστεί ως την ημέρα των Χριστουγέννων σε μέρος δροσερό που να αερίζεται. Η πουτίγκα πρέπει να μείνει έτσι αρκετό καιρό για να απελευθερώσει το άρωμά της.

Μία ώρα πριν τη σερβίρετε, ξαναβάζετε την πουτίγκα στη φόρμα τυλιγμένη σε λαδόκολλα και ψήνετε σε μπεν μαρί 2 ώρες ακόμη. Αναποδογυρίζετε την πουτίγκα σε ένα πυρίμαχο πιάτο και τη διακοσμείτε με χριστουγεννιάτικα στολίδια. Αν θέλετε την περιχύνετε με ρούμι ή κονιάκ και την ανάβετε μπροστά στους συνδαιτυμόνες σας (φλαμπέ).

Συνταγή: gourmed.gr

Γαλλικό εκλέρ με σοκολάτα 

Υλικά

Για τη ζύμη:Για την κρέμα πατισερί:Για το γλάσο σοκολάτας:
1/2 φλ. βούτυρο ή φυτίνη
1 πρέζα αλάτι
1 φλ. νερό
1 φλ. δυνατό αλεύρι, κοσκινισμένο
4 αβγά
500 ml γάλα
100 γρ. ζάχαρη
3 μέτρια αβγά
3 φύλλα ζελατίνης
15 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. κουβερτούρα
1 αβγό
1/3 φλ. φρέσκο βούτυρο
1/2 στικ βανίλια
1 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη: Βάζετε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το αλάτι και το νερό. Όταν πάρει βράση ρίχνετε όλο το αλεύρι μεμιάς. Ανακατεύετε ζωηρά με ξύλινο κουτάλι μέχρις ότου η ζύμη να αρχίσει να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας και σχηματιστεί μια ενιαία μπάλα. Αποσύρετε τη ζύμη από τη φωτιά.

Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά και τα ρίχνετε τμηματικά στη ζύμη, ενώ την ανακατεύετε ζωηρά. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη να γίνει λεία. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ απλό Νο3. και "κόβετε" τη ζύμη μέσα σε ταψί ελαφρά βουτυρωμένο, σε κορδόνια μήκους 8-10 εκ. Τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο, στους 220°C για 15'. Ελαττώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160°C και τα ψήνετε για άλλα 25'. Χαράζετε τα άδεια εκλέρ είτε μόνο από τη μία πλευρά σαν σάντουιτς είτε κόβετε στη μέση τη ζύμη, φτιάχνοντας δύο δίσκους.

Για την κρέμα πατισερί: Ετοιμάζετε την κρέμα πατισερί κανονικά. Πριν την κρυώσετε, προσθέτετε στην κρέμα λιωμένη κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος ή στιγμιαίο καφέ! Γεμίζετε τα ψημένα εκλεράκια με την κρέμα και τα πατάτε ελαφρά να κλείσουν.

Για το γλάσο σοκολάτας: Ετοιμάζετε το γλάσο σοκολάτας της αρεσκείας σας. Επικαλύπτετε τα εκλεράκια ένα προς ένα με το γλάσο, με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο να στεγνώσει το γλάσο και να σφίξει η κρέμα.

Συνταγή: pastrychef.gr

Αυθεντικό Banoffee Αγγλίας

Υλικά:

2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
80 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. χυμό μπανάνας
3 μπανάνες
500 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη άχνη
Σοκολάτα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Βάζετε τα κουτιά με το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό. Σιγοβράζετε για τέσσερις ώρες φροντίζοντας τα κουτιά να είναι συνεχώς καλυμμένα με νερό.

Σπάτε τα μπισκότα και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το χυμό μπανάνας. Ανακατεύετε καλά και στρώνετε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος φτιάχνοντας έτσι μια ομοιόμορφη βάση.

Ψήνετε για 12 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και μετά βάζετε το σκεύος στο ψυγείο για να κρυώσει. Όταν περάσουν οι τέσσερις ώρες βγάζετε τα κουτιά από την κατσαρόλα και στρώνετε το ζαχαρούχο γάλα πάνω από την μπισκοτένια βάση.

Αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μία ώρα και στη συνέχεια καλύψτε το με τις μπανάνες τις οποίες έχετε κόψει σε ροδέλες. Χτυπήστε τη ζάχαρη άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να σφίξει και απλώστε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες. Ξαναβάλτε το σκεύος στο ψυγείο για μία ώρα, πασπαλίστε με τη σκόνη σοκολάτας και σερβίρετε.

Συνταγή: queen.gr

Στρούντελ μήλου Γερμανίας

Υλικά:

2 κιλά μήλα
4 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
2 φακελάκια κουκουνάρι
Χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλ. νερό
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φλ. βούτυρο γάλακτος
Κανέλα σκόνη
Ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)
Γαρύφαλλο σκόνη (προαιρετικά)
1/2 φλ. σταφίδες ξανθές (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε κυβάκια. Κρατάτε τη φλούδα και τα κουκούτσια τους και τα τυλίγετε σε τουλπάνι. Σε μια κατσαρόλα τοποθετείτε τα μήλα, το τουλπάνι κλεισμένο καλά, τη ζάχαρη, την καρυδόψιχα, το χυμό λεμονιού και το νερό. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα, χωρίς όμως να διαλυθούν.

Κατεβάζετε απ'τη φωτιά, αφαιρείτε το τουλπάνι και τα υλικά από την κατσαρόλα με τρυπητό και αφήνετε μόνο το ζουμί. Αφαιρείτε 1/2 φλ. απ'το ζουμί και το αφήνετε να κρυώσει πριν διαλύσετε σ'αυτό 4 κ.σ. κορν φλάουρ και μετά το προσθέτετε στο υπόλοιπο υγρό που έχετε στην κατσαρόλα. Βράζετε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει. Κατεβάζετε απ'τη φωτιά και το προσθέτετε στα υλικά που έχετε βράσει.

Λιώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε σιγά σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς. Στο σημείο αυτό προσθέτετε αν θέλετε και τη σταφίδα. Ανοίγετε 4 φύλλα σφολιάτας και μοιράζετε τη γέμιση στο κέντρο τους πασπαλίζοντας με κανέλα και γαρύφαλλο.

Κλείνετε καλά τα φύλλα, πιέζοντας τη σφολιάτα με βρεγμένα δάχτυλα στο σημείο της ένωσης και πατώντας τα στις άκρες. Τοποθετείτε τα στρούντελ σε ταψιά στρωμένα με βουτυρωμένες λαδόκολλες με την ένωση προς τα κάτω. Με ένα μαχαίρι χαράζετε τα στρούντελ από πάνω και ψήνετε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Σερβίρετε πασπαλισμένα με άχνη.

Συνταγή: sintagespareas.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v