Παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ 2014: Οι δικαιούχοι και οι διαδικασίες συμμετοχής

Παιδικές κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ 2014: Οι δικαιούχοι και οι διαδικασίες συμμετοχής

Eκδόθηκε σήμερα η υπουργική απόφαση για τις παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ για το 2014, με την οποία θα προσδιορίζονται οι διαδικασίες συμμετοχής, οι δικαιούχοι, οι κατασκηνώσεις καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια και προϋπόθεση συμμετοχής. Οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν αφού δημοσιευτεί η προκήρυξη του προγράμματος από τον ΟΑΕΔ σε λίγες ημέρες. Μάθετε, όμως, και συγκεντρώστε εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να εξασφαλίσετε θέση για το παιδί σας!

Σήμερα υπεγράφη η υπουργική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία η "επιταγή διαμονή σε παιδικές κατασκηνώσεις" του ΟΑΕΔ θα προσφέρει δωρεάν φιλοξενία και διατροφή καθ'όλη τη διάρκεια παραμονής των παιδιών στις κατασκηνώσεις.

Οι -έχοντες τέκνα- δικαιούχοι, οι οποίοι δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από άλλον φορέα, θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά στον ΟΑΕΔ αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, αφού δημοσιευτεί η σχετική προκήρυξη του ΟΑΕΔ, εντός 15 ημερών. Μέχρι τότε μάθετε αν ανήκετε στους δικαιούχους, καθώς και τα δικαιολογητικά που πρέπει να συγκεντρώσετε.

Οι δικαιούχοι για τις παιδικές κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ:

α) ασφαλισμένοι/εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

β) άνεργοι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που έχουν συνεχόμενη ανεργία κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον έξι μήνες.

Και για τις δύο ως άνω περιπτώσεις δικαιούχων το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 16.000,00 €.

Ποια παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν τα ανήλικα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που γεννήθηκαν από 01.01.1999 έως 14.06.2008, όπως αυτά αποδεικνύονται είτε από πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης είτε από αυτεπάγγελτη αναζήτηση.

Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων για το έτος 2014 ανέρχεται στις 35.000.

Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών με αποδεδειγμένη αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των προσφερόμενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων για παιδιά της κατηγορίας αυτής.

Ο συνολικός αριθμός των ωφελουμένων παιδιών θα κατανεμηθεί σε ποσοστό 50% για τους δικαιούχους της περίπτωσης α' της παρ. 1 του παρόντος και σε ποσοστό 50% για τους δικαιούχους της περίπτωσης β' της παρ. 1 του παρόντος.

Η επιδότηση μέσω της «Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις» δίνει τη δυνατότητα στους δικαιούχους να επιλέγουν οι ίδιοι τους παρόχους παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών τους.

Διάρκεια προγράμματος

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για τo έτος 2014 από την 15η Ιουνίου έως την 3η Σεπτεμβρίου (5 κατασκηνωτικές περίοδοι). Το ως άνω χρονικό διάστημα δύναται να τροποποιηθεί με τη Δημόσια Πρόσκληση. Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 ημέρες κατ' ανώτατο όριο (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης) σε μία και μόνο κατασκηνωτική περίοδο των 15 ημερών.

Διαδικασία υποβολής αίτησης - Δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων δικαιούχων θα υποβάλλονται προς τον ΟΑΕΔ αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο μετά τη Δημόσια Πρόσκληση που θα αναρτήσει ο ΟΑΕΔ εντός 15 ημερών στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Εκεί οι δυνητικοί δικαιούχοι θα τα αποστέλλουν τις αιτήσεις τους μέσω του σχετικού ηλεκτρονικού συστήματος.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσα στην προθεσμία που θα ορίζεται ρητά στην Πρόσκληση. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.

Η αίτηση επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν.1599/1986 (ΦΕΚ Α΄ 75) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν. Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. Η υποβολή αίτησης συμμετοχής συνιστά εξουσιοδότηση προς τον ΟΑΕΔ για τη χρήση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων του αιτούντος αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής τους και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων οφείλουν να προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2 δικαιολογητικά που δεν δύναται να αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει. Η μη προσκόμιση των σχετικών παραστατικών αποτελεί λόγο αποκλεισμού των υποψηφίων από το πρόγραμμα.

Δικαιούχοι με ωφελούμενα τέκνα ανήκοντα στην κατηγορία ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων σχετική βεβαίωση σε ισχύ, ως αυτή ορίζεται από τη Δημόσια Πρόσκληση.

Δείτε αναλυτικά περισσότερες πληροφορίες για τις αιτήσεις, καθώς και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων στην ιστοσελίδα www.dikaiologitika.gr.

v