Πώς να ξαναφέρετε το κέφι στον γάμο σας!

Πώς να ξαναφέρετε το κέφι στον γάμο σας!

Περνάτε καλά στον γάμο σας; Αν αφιερώσατε μερικά δευτερόλεπτα για να το σκεφτείτε, τότε η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Τα χαρούμενα ζευγάρια δεν κρύβονται –λάμπουν. Δεν αναρωτιούνται ποτέ. Το παιχνίδι μεταξύ τους είναι καθημερινό. Το κέφι, όμως, δεν έρχεται από μόνο του. Η καθημερινότητα μπορεί να το ξεθωριάσει. Στο χέρι σας είναι, όμως, να το ξαναβάλετε στον γάμο σας! Πώς;

Απρόσμενες εκπλήξεις

Είναι Παρασκευή απόγευμα και ο σύντροφός σας είναι ακόμα στο γραφείο; Συνεννοηθείτε με την γιαγιά και τον παππού να κρατήσουν για ένα βράδυ τα παιδιά, ετοιμάστε ένα μικρό σακ-βουαγιάζ και περάστε να τον πάρετε για εκδρομή-έκπληξη! Δεν είναι ανάγκη να είναι ούτε μακρινή, ούτε ακριβή. Ακόμα και ένα βράδυ στην Χαλκίδα να περάσετε, αποκλειστικά οι δυο σας, αρκεί για να αναθερμάνει την σχέση σας και να σας γεμίσει χαρά. Αλήθεια, πόσο καιρό έχετε να πάτε κάπου οι δυο σας;

Προγραμματίστε και οργανώστε σημαντικά γεγονότα

Τα γενέθλια, οι επέτειοι ή άλλες σημαντικές στιγμές της ζωής σας αξίζουν παραπάνω εορτασμό από μία τυπική γιορτή με φίλους. Μπορεί ένα μεγάλο πάρτι να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να το προγραμματίσετε ή και περισσότερα χρήματα, αλλά αξίζει τον κόπο να το ρίχνετε λίγο παραπάνω έξω, μία στο τόσο! Οι μεγάλες γιορτές... αυτές με τον πολύ κόσμο και την πολύ δυνατή μουσική είναι από τις στιγμές που μένουν αξέχαστες και που θυμίζουν πόσο ωραία μπορεί να είναι η ζωή με τον άνθρωπο που αγαπάμε.

Ένα ταξίδι – όνειρο ζωής

Ποιο ζευγάρι δεν έχει ονειρευτεί να πραγματοποιήσει κάποτε ένα μακρινό, πολυήμερο ταξίδι; Ένα από αυτά που βλέπουμε στις ταινίες, σε κάποιο εξωτικό νησί ή στην Αλάσκα, με παγοθραυστικό. Ακούγεται ουτοπικό, όμως δεν είναι αδύνατο. Άλλωστε, ακόμα και η προσδοκία ενός τέτοιου ταξιδιού είναι αρκετή για να σας τονώσει την διάθεση, να σας κινητοποιήσει, να σας βάλει στην διαδικασία να ονειρευτείτε μαζί, να κάνετε ένα πλάνο μαζί. Ανοίξτε έναν κοινό λογαριασμό. Ονομάστε τον «Όνειρο», «Αλάσκα» ή όπως αλλιώς θέλετε. Συμφωνήστε να βάζετε κάθε μήνα εκεί από ένα μικρό ποσό. Βάλτε ένα χρονικό περιθώριο –π.χ. 5 ή 10 χρόνια. Το όνειρό σας θα έχει έρθει, με τον τρόπο αυτόν, ένα βήμα πιο κοντά.

Φυσικές και σωματικές δραστηριότητες

Η επαφή με τη φύση, ο καθαρός αέρας, η δροσιά του δάσους, ο απαλός παφλασμός των κυμάτων, ο ήλιος, μπορούν να κάνουν θαύματα στην ψυχολογία! Πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται με σωματικές δραστηριότητες, όπως π.χ. ορειβασία, βόλτα με το ποδήλατο, έστω περπάτημα. Επιδιώξτε να αφιερώνετε έστω λίγες ώρες μέσα στον μήνα για να πραγματοποιείτε μικρές αποδράσεις είτε σε κάποιο κοντινό δάσος (τα τέως βασιλικά κτήματα Τατοΐου είναι εξαιρετική πρόταση) είτε στην θάλασσα (π.χ. μια βόλτα μέχρι του Σούνιο). Κάντε κάποια σωματική δραστηριότητα στη φύση με τον σύντροφό σας, παίξτε, εκτονωθείτε, γελάστε. Θα επιστρέψετε στο σπίτι με την πιο ανεβασμένη διάθεση!

Μικρές καθημερινές πράξεις αγάπης

Πολύ συχνά οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας και η ρουτίνα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να ξεφύγετε από το «πρόγραμμα». Δεν είναι λίγα τα ζευγάρια που δεν προλαβαίνουν καν να συζητήσουν κάτι πέρα από τα βασικά μέσα στη μέρα. Πόσο δύσκολο είναι, όμως, να εκπλήξετε μια μέρα τον σύντροφό σας με τα αγαπημένο του σοκολατάκια; Πόσο χρόνο θα σας πάρει να του αφήσετε ένα τρυφερό σημείωμα μέσα στην τσέπη του παντελονιού του; Και τι κοστίζει να του χαρίσετε το νέο CD του αγαπημένου του συγκροτήματος; Κάτι τόσο απλό θα κάνει και τους δυο σας λίγο πιο χαρούμενους και κεφάτους! Λίγο πιο σίγουρους για τον άνθρωπο που έχετε επιλέξει για να μοιραστείτε την ζωή σας!

v