Υπέροχα μυστικά μαγειρικής για να γίνετε (ακόμα) καλύτερη μαγείρισσα!

Υπέροχα μυστικά μαγειρικής για να γίνετε (ακόμα) καλύτερη μαγείρισσα!

Όσα μυστικά και να γνωρίζετε στην κουζίνα, ποτέ δεν είναι αρκετά. Δείτε φανταστικές συμβουλές που θα κάνουν την ζωή σας στην κουζίνα λίγο πιο εύκολη και θα σας μεταμορφώσουν εσάς στην πιο έμπειρη μαγείρισσα!

Το τέλειο ψάρι πανέ

Εάν θέλετε να φτιάξετε μείγμα για το πανάρισμα ψαριού, μπορείτε να ανακατέψετε ασπράδια αυγών, κορν φλάουρ και sherry. Αφήστε το ψάρι να μαριναριστεί μέσα στο μείγμα για αρκετή ώρα. Θα έχετε ένα τέλειο πανάρισμα με υπέροχη γεύση για το αγαπημένο σας ψάρι!

Το τέλειο καθάρισμα στο μήλο χωρίς μαχαίρι

Αν θέλετε να κόψετε το μήλο αλλά δεν έχετε μαχαίρι, μπορείτε να κάνετε ένα πολύ απλό κόλπο! Αφαιρέστε το κοτσάνι, έπειτα τοποθετήστε την μέση του αντίχειρα στην τρύπα του μήλου και πιάστε το για αντίσταση με το άλλο χέρι. Βάλτε λίγο δύναμη και το μήλο θα κοπεί ακριβώς στη μέση.

Τραγανά τηγανιτά κρεμμύδια

Τα τηγανιτά κρεμμύδια ταιριάζουν τέλεια με σπιτικά μπέργκερ! Αυτό που μπορείτε να κάνετε, προκειμένου να γίνουν ζουμερά, είναι να τα βουτήξετε πρώτα σε γάλα και στη συνέχεια να τα περάσετε από το μείγμα του τρίμματος. Αφού τα τηγανίσετε, θα διαπιστώσετε πόσο τραγανά είναι!

Πέστο στην κατάψυξη

Υπάρχει τρόπος να καταψύξετε την πέστο σάλτσα σας η οποία είναι φτιαγμένη από βασιλικό! Όταν φτιάξετε το πέστο κλείστε το σε σακουλάκι και βουτήξτε το σε βαζάκι που είναι μισογεμισμένο με λάδι. Κλείστε το βάζο και βάλτε το στην κατάψυξη αμέσως. Με τον τρόπο αυτό, το πέστο σας θα διατηρηθεί για πολλές εβδομάδες.

Φλούδα πορτοκαλιού για πολλές χρήσεις

Το πορτοκάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους, τόσο στην μαγειρική όσο και στην ζαχαροπλαστική. Η φλούδα του ταιριάζει υπέροχα σε πολλές κόκκινες σάλτσες, ενώ κάνει θαύματα στις φακές, στις σουπιές, στη φασολάδα και στην σάλτσα κιμά για μακαρόνια. Αρωματίζει επίσης τέλεια διάφορα κέικ!

Η τέλεια σαλάτα ζυμαρικών

Όταν φτιάχνετε σαλάτα ζυμαρικών, ακολουθήστε την εξής διαδικασία: Αφού σουρώσετε τα ζυμαρικά, βάλτε λίγο λάδι για να μην κολλήσουν και στην συνέχεια αφήστε τα να κρυώσουν. Ύστερα από λίγη ώρα, ανακατέψτε τα με τα λαχανικά, το κρέας, το ψάρι ή τα αλλαντικά της αρεσκείας σας.

Ζουμερό λεμόνι

Αν θέλετε το λεμόνι σας να βγάζει πολύ χυμό, μπορείτε να ακολουθήσετε ένα μικρό μυστικό! Πριν το στύψετε, κυλήστε το πάνω σε μια σκληρή επιφάνεια (πχ. σε ένα ξύλο κοπής). Μπορείτε εναλλακτικά να το βάλετε για πολύ λίγο μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Θα μπορέσετε έτσι να πάρετε όλο τον χυμό του.

Πώς να αγοράζετε "καλές" μελιτζάνες

Επιλέξτε μελιτζάνες με πράσινο κοτσάνι και με σφιχτή εξωτερική όψη. Πριν τις μαγειρέψετε, κόψτε τες και βάλτε τες σε αλατισμένο νερό για κάποιες ώρες για να φύγει η πικρίλα στην γεύση τους. Μην ξεχνάτε επίσης ότι οι μελιτζάνες διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.

Μυρωδάτα φιλέτα κοτόπουλου

Για να έχουν ωραία γεύση τα φιλετάκια κοτόπουλου που ετοιμάζεστε να φάτε, φροντίστε πριν τα βάλετε στο γκριλ να τα τρίψετε με λεμόνι και να τα πασπαλίσετε με δενδρολίβανο. Τα φιλετάκια σας θα μοσχομυρίζουν. Μην ξεχάσετε να τα συνοδέψετε με μια χορταστική πράσινη σαλάτα.

Αγκινάρα που δεν μαυρίζει

Για να μη μαυρίσει η αγκινάρα σας, μπορείτε να κάνετε κάτι πολύ απλό... να ρίξετε λίγες σταγόνες λεμόνι μέσα στο νερό που βράζει. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσει η αγκινάρα το έντονο πράσινο χρώμα της και εσείς θα απολαύσετε το πιάτο σας με τον καλύτερο τρόπο!

v