Τα 7 στοιχεία του χαρακτήρα που εκτιμούν ιδιαίτερα οι εργοδότες!

Τα 7 στοιχεία του χαρακτήρα που εκτιμούν ιδιαίτερα οι εργοδότες!

Θέλετε να μπείτε πιο δυναμικά στον επαγγελματικό στίβο και αναζητάτε τρόπους αυτοβελτίωσης; Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ένα δυνατό βιογραφικό. Σημαντικό είναι να είστε και καλοί στις δημόσιες σχέσεις. Ένα τρίτο στοιχείο, όμως, που εγγυάται επιτυχία είναι να αναπτύξετε τα προσωπικά σας χαρακτηριστικά, προκειμένου να ξεχωρίσετε στα μάτια των εργοδοτών σας. Ποια χαρακτηριστικά εκτιμούν οι εργοδότες σε έναν υπάλληλο:

Επικοινωνιακές ικανότητες

To πρώτο και πιο σημαντικό στοιχείο που αναζητούν οι εργοδότες είναι οι καλές επικοινωνιακές ικανότητες. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να μπορούν να εκφράσουν τις σκέψεις τους με σωστό, άρτιο και κατανοητό τρόπο, είτε γραπτώς είτε προφορικώς. Η ικανότητα να μεταδίδει κάποιος τις ιδέες του με σαφήνεια και να το κάνει με αυτοπεποίθηση και καθαρότητα έχουν τεράστια σημασία στην επαγγελματική ζωή. 

Ευφυΐα 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ευφυΐα είναι μια από τις πιο σημαντικές αρετές για έναν υπάλληλο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η παραγωγικότητα κάποιου είναι αντίστοιχη με την νοημοσύνη του. Όταν λέμε "ευφυΐα" εννοούμε την ικανότητα κάποιου να αναλαμβάνει περίπλοκα καθήκοντα, να οργανώνει σωστά, να κάνει multitasking, να βάζει σωστές προτεραιότητες και να μπορεί να διαχειρίζεται σωστά το άγχος. Ένας καλός τρόπος για να δείξετε την εξυπνάδα σας σε ενδοχόμενη συνέντευξη για κάποια θέση, είναι να κάνετε ερωτήσεις σχετικές με την δουλειά και να ακούτε προσεχτικά. 

Ακεραιότητα

Η ακεραιότητα είναι ένα χαρακτηριστικό που πολλοί εργοδότες εκτιμούν βαθιά. Είναι σημαντικό μιας και πάνω σε αυτό μπορούν να βασίσουν μακροχρόνιες συνεργασίες. Η ακεραιότητα ξεκινάει από το να είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας και κατ' επέκταση με τις σχέσεις γύρω σας. Όταν συνδυάζεται και με άλλα στοιχεία, τότε φαίνεται πως παίζει καθοριστικό ρόλο για την επιλογή του εργαζόμενου!

Ηγετικές ικανότητες

Όλες οι επιχειρήσεις χρειάζονται ανθρώπους με ηγετικές τάσεις, οι οποίοι να παίρνουν πρωτοβουλίες και να μπορούν να κινήσουν μπροστά όλη την ομάδα. Η ηγετική συμπεριφορά έχει να κάνει με την έλλειψη φόβου σχετικά με νέες αποφάσεις, με την αποδοχή ευθύνης σε μεγάλα project και με την σωστή διαχείριση άγχους. Τα άτομα που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό αγκαλιάζουν τις προκλήσεις. Κάποιοι λένε ότι γεννιούνται και δεν γίνονται, ωστόσο υπάρχουν ηγετικά στοιχεία που μπορούν να βελτιωθούν στον χαρακτήρα κάποιου και να του δώσουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Υπευθυνότητα

Είναι πολύ σημαντικό να δείχνετε υπευθυνότητα για την δουλειά που έχετε αναλάβει. Ο εργαζόμενος που ξεχωρίζει δεν κοιτάζει να κάνει μόνο την δουλειά του, αλλά ελέγχει και το γενικότερο σύνολο και αναλαμβάνει ευθύνες σε ένα γενικότερο πλαίσιο. Αυτή η αρετή είναι σπάνια, αλλά πολλές φορές αμείβεται με ιδιαίτερο τρόπο. 

Ικανότητες οργάνωσης

Το πιο συνηθισμένο είναι να βρεθείτε μπροστά σε μια δουλειά που θα απαιτεί πολύ καλές ικανότητες στην οργάνωση. Θα χρειαστεί τότε να οργανώνετε σωστά το πρόγραμμά σας, να βάζετε προτεραιότητες, να ακολουθείτε σχεδιαγράμματα και να τηρείτε προθεσμίες. Αυτό είναι οπωσδήποτε κάτι που πρέπει να καλλιεργήσετε. 

Αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι ένα βασικό πλεονέκτημα στον επαγγελματικό στίβο. Αν δεν πιστεύετε στις δυνάμεις σας, κάνεις άλλος δεν θα πιστέψει! Οι εργαζόμενοι με αυτοπεποίθηση είναι δυναμικοί, δεν κάνουν πίσω στις προκλήσεις και μπορούν να χειριστούν με ικανότητα μια ομάδα. Αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε ανεπτυγμένη αυτοπεποίθηση, τότε καλό θα ήταν πρώτα να κινηθείτε σε αυτό το μονοπάτι.

Πηγή: lifespan.com

v