5 δώρα αγάπης για τον άνδρα σας που δεν κοστίζουν τίποτα

5 δώρα αγάπης για τον άνδρα σας που δεν κοστίζουν τίποτα

Το να είσαι σύντροφος και γονιός σημαίνει πολλά περισσότερα από το να πηγαίνεις τα παιδιά στις εξωσχολικές δραστηριότητες και να μαζεύεις τα ρούχα από την απλώστρα. Πολλά περισσότερα από το να ετοιμάζεις μεσημεριανό και κολατσιό για τα παιδιά. Απαιτεί σκληρή δουλειά, πολλά άυπνα βράδια και πρωτόγνωρα αισθήματα άγχους, αλλά διανθίζεται και από αμέτρητες, υπέροχες αγκαλιές και φιλιά!

Ο σύντροφός σας θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι και ο καλύτερός σας φίλος, το άτομο στο οποίο έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη, αυτός με τον οποίον συμπορεύεστε στα εύκολα και στα δύσκολα της ζωής. Δυστυχώς, όμως, ο άνθρωπος αυτός γίνεται συχνά και αποδέκτης σκληρών λέξεων, επικριτικών σχολίων και ειρωνείας. Είτε είστε νιόπαντροι είτε είστε μαζί εδώ και πολλά χρόνια, ο άνδρας σας πρέπει να ξέρει πόσο νοιάζεστε για εκείνον και πόσο ευγνώμων είστε για όσα κάνει για εσάς.

Για να του δείχνετε την αγάπη και την τρυφερότητά σας δεν χρειάζονται χρήματα. Οι πράξεις μιλούν πάντα πιο δυνατά από... το πορτοφόλι! Με πράξης αγάπης θα καταφέρετε να «χτίσετε» πολύ πιο ισχυρή σχέση και να δημιουργήσετε έναν πολύ σταθερό γάμο.

Δείτε παρακάτω 5 «δώρα» βγαλμένα από την καρδιά και όχι από την τσέπη σας:

Φτιάξτε μια λίστα

Μερικές φορές, το μόνο που χρειάζεται ο σύντροφός σας, ειδικά τις πολύ δύσκολες ημέρες της εβδομάδας, είναι κάτι που θα του θυμίσει τις πιο όμορφες στιγμές της κοινής ζωής σας. Δημιουργήστε, λοιπόν, την πιο τρυφερή λίστα με τις πιο όμορφες στιγμές σας, εκείνες που φέρνουν τις πιο γλυκές αναμνήσεις: Τις οικογενειακές διακοπές, τις γιορτές, τα βροχερά απογεύματα με παιχνίδια στο σπίτι... Όποιες κι αν είναι αυτές, μοιραστείτε τις μαζί του. Μερικές φορές ένα ταξίδι στις όμορφες αναμνήσεις του παρελθόντος είναι ο καλύτερος τρόπος για να του πείτε «σ'αγαπώ»!

Δώστε του χρόνο για εκείνον

Το να βρει κανείς χρόνο για τον εαυτό του, όταν έχει οικογένεια, είναι πάντα δύσκολο. Δώστε, λοιπόν, στον σύντροφό σας την δυνατότητα να κάνει πράγματα που απολαμβάνει και του λείπουν, είτε αυτό είναι να παρακολουθήσει τους αγώνες της Εθνικής στο Μουντιάλ, είτε να διαβάσει ένα βιβλίο, είτε -ακόμα πιο σημαντικό- να κοιμηθεί! Λίγος χρόνος για τον εαυτό του μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να ανανεωθεί.

Δώστε του τον δικό σας χρόνο

Το να είστε παρούσα για να περνάτε χρόνο μαζί και να επικοινωνείτε είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δείξετε στον σύντροφό σας πόσο τον αγαπάτε και πόσο εκτιμάτε όσα κάνει για την οικογένειά σας. Φροντίστε να βρίσκετε χρόνο καθημερινά για να κάθεστε μαζί και να μιλάτε για τη μέρα σας. Αν ο άνδρας σας ζητά να κάνετε κάτι, δώστε του να καταλάβει ότι με την πρώτη ευκαιρία θα κάνετε αυτό που σας ζήτησε. Αν η επικοινωνία μεταξύ σας δεν είναι καλή, δημιουργούνται αισθήματα θυμού και νεύρα. Η καλή επικοινωνία εγγυάται τον καλό γάμο.

Αναλάβετε δουλειές

Υπάρχουν πολλά πράγματα στο σπίτι που μπορείτε να κάνετε για να δείξετε στον σύντροφό σας πόσο τον αγαπάτε. Μπορείτε, λοιπόν, να αναλάβετε εσείς κάποιες από τις δουλειές που συνήθως κάνει εκείνος, κάποιες μέρες που χρειάζεται ξεκούραση, όπως π.χ. να ποτίσετε εσείς τα λουλούδια στη βεράντα ή να πάτε στο σούπερ-μάρκετ. Και μην ξεχνάτε πού και πού να κοπιάζετε λίγο παραπάνω για να του ετοιμάσετε το αγαπημένο του φαγητό.

Χαϊδέψτε τον!

Δεν είναι μυστικό ότι εσείς και ο άνδρας σας αγαπιέστε, όμως οι πράξεις επισφραγίζουν αυτό που μερικές φορές μπορεί να ξεχνάτε: πόσο εκτιμάτε ο ένας τον άλλον και πόσο πολύτιμη θεωρείτε την σχέση σας. Και καμία μα καμία πράξη δεν συγκρίνεται με το ειλικρινές, αυθόρμητο χάδι σας. Με το τρυφερό άγγιγμα του χεριού σας στο δέρμα του και με ένα γλυκό και ταυτόχρονα γεμάτο πόθο φιλί. Αυτό για εκείνον είναι μακράν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να δεχτεί από εσάς!

v