10 βασικά αξεσουάρ για τους πρώτους μήνες του μωρού

10 βασικά αξεσουάρ για τους πρώτους μήνες του μωρού

Μακάρι να ήταν μόνο 10 τα πράγματα που θα χρειαστεί να αγοράσετε για το μωράκι σας. Ωστόσο, εκτός από την καλαθούνα και μερικά φορμάκια που έχετε έτσι κι αλλιώς αγοράσει για να βγείτε από το μαιευτήριο με το μωρό, η παρακάτω λίστα βάζει σε τάξη το χάος με τα 10 βασικά αξεσουάρ που θα σας φανούν πολύτιμα όταν το νέο μέλος της οικογένειας εγκατασταθεί στο σπίτι.

Αλλαξιέρα (για το μπάνιο)

Πολλοί γονείς αλλάζουν τις πάνες ή τα ρούχα των μωρών στην αλλαξιέρα-συρταριέρα που πιθανώς έχουν στο δωμάτιο του μωρού. Ωστόσο, κατά κοινή ομολογία η αλλαξιέρα στο μπάνιο είναι πολύ πιο βολική, αφού δεν χρειάζεται να διανύσεις το μισό σπίτι με το μωρό μισόγυμνο και φρεσκοπλυμένο για να του βάλεις πάνα και ρούχα. Φυσικά, το ιδανικό είναι αυτό που βολεύει τον κάθε έναν, οπότε απλώς βεβαιωθείτε ότι θα η αλλαξιέρα είναι στον κατάλογο με τα ψώνια.

Συσκευή ενδοεπικοινωνίας

Αν σκοπεύετε να έχετε το μωρό δίπλα σας για αρκετό καιρό αφού γεννηθεί, μην βιαστείτε να αγοράσετε μία συσκευή ενδοεπικοινωνίας, καθώς πιθανότατα κάποιος θα σας την φέρει δώρο. Αν πάλι, το μωρό θα πάει από την αρχή στο δωμάτιό του, τότε σας είναι απαραίτητη. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μία περιουσία για να αγοράσετε την πιο high tech συσκευή με οθόνη και αισθητήρες αναπνοής, καθώς με τα χαρακτηριστικά αυτά αυξάνεται και η ακτινοβολία που δέχεται το μωρό. Μία απλή συσκευή ήχου που «πιάνει» σε μεγάλες αποστάσεις και συντονίζεται αυτόματα είναι αρκετή.

Ριλάξ

Ιδανικό κατά τους πρώτους μήνες, αν δεν θέλετε να έχετε το μωρό συνέχεια πάνω σας ή συνέχεια ξαπλωμένο στο κρεβάτι του, ενώ αν διαθέτει μηχανισμό κίνησης, μπορεί να το νανουρίζει όσο εσείς θα ξεκουράζεστε. Ρωτήστε, ωστόσο, τον παιδίατρο μέχρι πόσες ώρες την ημέρα είναι ασφαλές για την πλάτη του να έχετε το μωρό στο ριλάξ.

Βιβλίο για νέους γονείς

Στα βιβλιοπωλεία θα βρείτε αμέτρητα βιβλία με χρήσιμες πληροφορίες για τους πρώτους μήνες του μωρού, την ανάπτυξή του αλλά και πώς να το φροντίσετε. Επίσης, υπάρχουν και βιβλία που απευθύνονται αποκλειστικά στις μαμάδες και τις βοηθούν ψυχολογικά το πρώτο διάστημα μετά τον τοκετό. Επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει και χρησιμοποιήστε ως οδηγό σας ώστε να μην χρειάζεται να τηλεφωνείτε στον παιδίατρο κάθε λίγο και λιγάκι.

Sling ή μάρσιπο

Ιδιαίτερα χρήσιμο όταν θέλετε να πεταχτείτε στο σούπερ-μάρκετ ή όταν το μωρό κλαίει και εσείς θέλετε ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσετε κάπως αλλιώς τα χέρια σας.

Αποστειρωτής για μπιμπερό και πιπίλες

Από τα πλέον απαραίτητα αξεσουάρ, εκτός αν θέλετε να ακολουθήσετε την τακτική των μαμάδων μας, οι οποίες έβραζαν τα μπιμπερό μας σε κατσαρόλες με νερό. Φροντίστε να επιλέξετε κάποιον αποστειρωτή που να είναι συμβατός με πολλές μάρκες και μεγέθη μπουκαλιών, γιατί ποτέ δεν ξέρετε ποιο μπιμπερό τελικά θα σας βολέψει…

Ζυγαριά για μωρά

Μπορείτε να μην πάρετε ειδική ζυγαριά για μωρά και απλώς να ανεβαίνετε στη δική σας αγκαλιά με το μωρό, προκειμένου να το ζυγίσετε. Ωστόσο, για μεγαλύτερη ακρίβεια μία ψηφιακή ζυγαριά ενδείκνυται.

Πολύχρωμη μαλακή κουδουνίστρα

Είναι μάλλον το μοναδικό παιχνιδάκι που έχει νόημα να πάρετε στο μωράκι σας τον πρώτο καιρό.

Μπανάκι

Αν και τις πρώτες ημέρες, μέχρι να πέσει ο ομφάλιος λώρος θα πρέπει να πλένετε το μωρό στα χέρια, στην συνέχεια θα χρειαστείτε ένα ειδικό μπανάκι. Επιλέξτε αυτό που πιστεύετε ότι θα σας βολέψει περισσότερο και σκεφτείτε να αγοράσετε και ένα ειδικό στρωματάκι αέρα για να ακουμπάτε το μωράκι σας που δεν θα μπορεί ακόμα να καθίσει ή να σταθεί κάπως στο μπανάκι του.

Θήλαστρο

Απαραίτητο για τις νέες μαμάδες που θηλάζουν -και θα θηλάζουν για καιρό- προκειμένου να έχετε μητρικό γάλα διαθέσιμο κάθε ώρα της ημέρας, ακόμα και τις στιγμές που δεν θα είστε στο σπίτι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v